ABD’li senatörler, yasa tasarısında kriptoları hedef aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Senatosu’ndaki iki partili senatörler grubu, Hamas’ın 7 Ekim’de İsral’e düzenlediği saldırıyı öne sürerek, kripto paraların terörizmi finanse etmesindeki rolünü engellemeyi amaçlayan bir tasarı hazırladı.

Senatörler Mitt Romney, Mark Warner, Mike Rounds ve Jack Reed, 7 Aralık’ta yaptıkları duyuruda Terörizmin Finansmanını Önleme Yasası’nı uygulamaya koyduklarını duyurdu. Tasarı, ABD yaptırımlarını terör örgütlerini kripto para veya fiat ile finanse eden tarafları da kapsayacak şekilde genişletecek. Senatör Romney’ göre yasa, ABD Hazine Bakanlığı’nın 7 Ekim saldırısının yanı sıra terörist bir grup olan Hizbullah’ın eylemlerin ardından dijital varlıkların da dahil olduğu tehditlerin peşinde düşmesine olanak sağlayacak.

Senatör Rounds, “Hazine Bakanlığı’nın modern tehditlerle mücadele etmek için gerekli terörle mücadele araçlarına sahip olması kritik önem taşıyor” dedi. “Terörizmin Finansmanını Önleme Yasası, bu iğrenç eylemleri gerçekleştirmede onlara yardımcı olan yabancı finans kuruluşlarına ve yabancı dijital varlık şirketlerine yaptırım uygulayarak terörizmin kökünü kazımaya yönelik sağduyulu adımlar atıyor.”

Hamas’ attacks on Israel have hastened the need for the U.S. to counter the role crypto plays in financing terrorism. Our bipartisan bill expands sanctions to cover all terrorist organizations—including Hamas—and addresses threats involving digital assets.https://t.co/MO1AnobhCg

— Senator Mitt Romney (@SenatorRomney) December 7, 2023

10 sayfalık bu tasarı, ABD Hazinesi’nin yaptırıma tabi kuruluş olarak listelenen “yabancı dijital varlık işlem kolaylaştırıcısı” ile işlemleri yasaklamasına izin veren hükümler içeriyordu. Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, 18 Ekim’de Gazze merkezli bir kripto operatörüne yaptırım uyguladı.

Senatör Warren ve 100’den fazla vekil, Hamas’ın İsrail’e saldırmasından yaklaşık bir hafta sonra “yasadışı kripto faaliyetlerini azaltmak” için bir mektup imzaladı.

Warren, 6 Aralık’taki duruşmada Kuzey Kore’nin füze programının yaklaşık yarısını “kripto suçlarından elde edilen gelirlerle” finanse ettiğini iddia etti. Blockchain analiz şirketi Elliptic ise Hamas’ın saldırılarını finanse etmek için kripto bağışı aldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li senatörler, yasa tasarısında kriptoları hedef aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!