VanEck, 2024 yılına dair çarpıcı tahminlerde bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varlık yöneticisi VanEck, Bitcoin’in (BTC) uzun zamandır korkulan ABD resesyonu ve bir sonraki ABD başkanlık seçimlerinden sonraki düzenleyici değişiklikler zemininde 2024’ün sonlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını öngörüyor.

8 Aralık’ta VanEck, BTC fiyatı, spot Bitcoin ETF lansmanının zamanlaması, Bitcoin yarılanmasının etkisi ve ortaya çıkan baskın kripto platformları da dahil olmak üzere 2024 için çarpıcı tahminlerde bulundu.

VanEck 15 Crypto Predictions for 2024

Prediction #1. The US recession will finally arrive, but so will the first spot #Bitcoin ETFs. Over $2.4B may flow into these ETFs in Q1 2024 to support Bitcoin’s price.

— VanEck (@vaneck_us) December 7, 2023

VanEck, onaylanmış bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu ve bir spot Ethereum ETF’si için yarışan BlackRock ve Fidelity de dahil olmak üzere birkaç firma arasında yer alıyor.

Birinci çeyrekte Bitcoin ETF’lerine 2,4 milyar dolar akacak

VanEck, ilk spot Bitcoin ETF’lerinin ilk çeyrekte onaylanacağını tahmin etti. Yatırım yönetim şirketi, ABD ekonomisi için de kasvetli bir öngörüde bulundu.

Yatırım yönetim şirketi, “ABD’deki durgunluk nihayet sona erecek. Bitcoin’in fiyatını desteklemek için 2024’ün birinci çeyreğinde bu ETF’lere 2,4 milyar dolardan fazla para akabilir.” tahmininde bulundu.

Şirket ayrıca, Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleşecek BTC yarılanmasının “piyasada asgari düzeyde aksama yaratacağını”, ancak yarılanma sonrası fiyat artışının devam edeceğini belirtti.

VanEck, Bitcoin’in 2024 yılının dördüncü çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağını ve bunun potansiyel olarak ABD başkanlık seçimlerini takip eden siyasi olaylar ve düzenleyici değişikliklerle destekleneceğini öngörüyor.

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinin 5 Kasım 2024 tarihinde yapılması planlanıyor.

“Ether, Bitcoin’i geçemeyecek”

VanEck, Ether’in (ETH) 2024’te Bitcoin’i geçemeyeceğine ancak yine de büyük teknoloji hisselerinden daha iyi performans göstereceğine inandığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan yatırım şirketi, “Geçmiş döngülerde olduğu gibi, Bitcoin piyasanın yükselmesine öncülük edecek ve değer yarılanmadan hemen sonra para daha küçük token’lara akacak. ETH, yarılanma sonrasına kadar Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyecek. Ancak, Ether yıl boyunca öne çıkan performans sergileyebilir.” dedi.

ETH/BTC fiyat oranı. Kaynak VanEck

Diğer taraftan, Ether’in pazar payının, ölçeklenebilirlik konusunda daha çok ön plana çıkan Solana gibi diğer akıllı sözleşme platformları tarafından zorlanacağı tahmin ediliyor.

Ethereum, 285 milyar dolarlık piyasa değeriyle akıllı sözleşmeler için mevcut endüstri standardıdır. Solana, piyasa değeri 30 milyar dolar olan ve Ether’e rakip bir yüksek verimli blokzinciridir.

Bununla birlikte, Ethereum katman-2 ağlarının, EIP-4844 ölçeklendirme güncellemesi uygulandıktan sonra EVM uyumlu kilitli toplam değerin ve işlem hacminin çoğunluğunu yakalayacağı belirtildi.

Yapay zeka tekellerine zarar verecek ademi merkeziyetçilik

Bu haftanın başlarında Andreessen Horowitz (a16z) de 6 Aralık’ta yayınladığı Big Ideas in Tech for 2024 raporunda çeşitli tahminlerde bulundu, ancak odak noktası daha çok yapay zeka ve merkeziyetsizlikti. a16z, Web3 girişimlerine her yıl milyonlarca yatırım yapan sektörün en büyük risk sermayesi şirketlerinden biri olarak biliniyor.

VC firması, kriptonun yapay zekayı OpenAI, Google ve Meta gibi birkaç teknoloji devinin elinden alıp daha geniş Web3 topluluğuna taşımaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

Just a few things we’re excited for in crypto (2024):

→ Entering a new era of decentralization
→ Resetting the UX of the future
→The rise of the modular tech stack
→ AI + blockchains come together
→ Play to earn becomes play and earn
→ When AI becomes the gamemaker,… pic.twitter.com/fiL4Eahwuy

— a16z crypto (@a16zcrypto) December 6, 2023

Merkeziyetsiz ağların, şu anda yalnızca teknoloji devlerinin erişebildiği devasa kaynaklar gerektiren merkezi yapay zeka modellerini dengelediği belirtildi.

“Kripto ile herkesin ağa bilgi işlem veya yeni bir veri kümesi katkısında bulunabileceği ve bunun karşılığını alabileceği çok taraflı, küresel, izinsiz pazarlar oluşturmak mümkün hale geliyor.”

İlgili: Bitcoin aya gidiyor! 2024 ve sonrası için en iyi 5 BTC fiyat tahmini

VanEck ayrıca Coinbase, OKX, Bybit ve Bitget gibi rakiplerin liderlik için yarışması nedeniyle Binance’in hacim olarak merkezi bir borsa olarak en üst sıradaki yerini kaybedeceğini öngördü.

Binance son zamanlarda dünya genelinde düzenleyici baskılara maruz kaldı. Bu baskılar, sektörde oldukça etkili bir lider olan CEO’su Changpeng Zhao’nun ABD Adalet Bakanlığı ile 4 milyar dolarlık bir anlaşmaya vararak istifa etmesiyle sonuçlandı.

Diğer taraftan, stablecoin piyasa kapitalizasyonunun 200 milyar dolara ulaşacağı, Circle’ın USDC’sinin geri dönüş yapacağı, merkeziyetsiz borsaların spot işlem hacimleri için yeni bir zirveye ulaşacağı ve KYC uyumlu DeFi platformlarının muhtemelen KYC olmayanları geçeceği tahmin ediliyor.

Ethereum Attestation Service veya Uniswap Hooks kullananlar gibi KYC özellikli uygulamalar, kullanıcı tabanı ve ücretlerde KYC gerektirmeyen uygulamalara yaklaşacak, hatta onları geçerek önemli ölçüde ilgi çekecektir.

Magazin: Asia Express: HTX 30 milyon dolar için tekrar hacklendi, 100 bin Koreli CBDC’yi test etti, Binance 2.0

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
VanEck, 2024 yılına dair çarpıcı tahminlerde bulundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!