Matrixport’un Bitcoin İçin 2023 Sonu Tahmini Tuttu: Sıradaki Hedef Ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, bu yılında başında yaptığı Bitcoin (BTC) tahmininde haklı çıktı.

Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen, bu yılın başında Bitcoin fiyatı henüz 22 bin dolar seviyesindeyken 2023 yıl sonu için 45 bin dolarlık fiyat tahmini vermişti. Bitcoin 6 Aralık günü 44.500 dolara kadar çıktı ve henüz yılın bitmesine 20 günden fazla varken Thielen haklı çıkmış gibi görünüyor.

Şirket tarafından kısa süre önce yapılan açıklamada içinde bulunduğumuz yükseliş sürecinin Bitcoin’i 2024 yılında daha yüksek seviyelere ulaştırıcağına yer verilmişti. Güncel rapora göre Matrixport, Bitcoin’in 2024 Nisan’da 63.140 dolar ve 2024 yılının sonunda 125.000 dolar olabileceğini öngörüyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan deneyimli isim, Bitcoin yükselişinin 2023 yılı boyunca 5 aşamalı şekilde ilerlediğini belirtti. Bu aşamalar arasında ABD merkezli bankacılık krizi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararları, BlackRock’un spot Bitcoin ETF başvurusu gibi önemli olaylar yer aldı:

2023 Bitcoin rallisi beş aşamada ortaya çıktı: enflasyon trendlerine bir tepkiyle başladı, ardından bir bankacılık krizi tepkisi, BlackRock’ın ETF başvurusu nedeniyle bir artış, FED politika değişikliklerinden bir destek ve son olarak, Bitcoin ETF’lerine ilişkin SEC düzenlemelerindeki gelişmeler. Bitcoin rastgele hareket etmiyor. Kitle psikolojisi ve makro faktörlerin bir karışımı temel itici güçtür. Likidite ve piyasa yapısına ilişkin hususlar daha kısa vadeli hareketlerin anlaşılmasına yardımcı olur.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 43.770 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Matrixport’un Bitcoin İçin 2023 Sonu Tahmini Tuttu: Sıradaki Hedef Ne?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!