Binance’den Yeni Rezerv Raporu: Bitcoin’de Kan Kaybediyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, on üçüncü Proof of Reserves (PoR) verilerini yayınladı.

Binance, şeffaflık için düzenli olarak paylaştığı Proof of Reserves (PoR) verilerinin on üçüncüsünü kamuoyuna sundu. 1 Aralık tarihine kadar olan kripto para rezervlerini temsil eden bu verilerde bir önceki kullanıcı bakiyelerine kıyasla değişimler görüldü.

Yayınlanan detaylı çizelgede, kullanıcıların Bitcoin varlıkları bir önceki PoR’a kıyasla 7.235 BTC artarak 561.003 BTC’ye yükseldi. Bununla birlikte kullanıcılara ait Ethereum bakiyesi de 27 bin ETH azalarak 3,8 milyon ETH’ye geriledi.

Öte yandan dikkat çeken diğer bakiye değişimleri de BNB (BNB) ve Tether’de (USDT) görüldü. Veriler kıyaslandığında bir önceki rezerv raporlarına göre kullanıcıların borsada tuttukları BNB bakiyesi 230 bin azalarak 30,9 milyon BNB’ye geriledi. Tether rezervleri ise yaklaşık 1 milyar dolarlık artışla 16,1 milyar USDT’ye yükseldi.

Her ne kadar rezerv miktarları üzerinde piyasa şartlarına bağlı olarak bir azalma yaşanmış olsa da tüm varlıkların %100 ve üzeri şekilde teminatlandırılmış olması yatırımcılara güven verdi.

Verilere göre Binance üzerindeki Bitcoin miktarının kullanıcı bakiyelerine kıyasla teminat oranı %104,17, Ethereum’un teminat oranı %106,56, BNB’nin teminat oranı %109,12 ve USDT’nin teminat oranı ise %119,23 olarak kayıtlara geçti.

Kullanıcı bakiyelerindeki net azalmaya paralel olarak Binance’de bulunan Bitcoin varlıkları da düşerek yaklaşık 584 bin BTC’den, 561 bin BTC’ye geriledi. Buna nazaran borsaya ait Ethereum varlıkları ufak bir miktar artarak 4,11 milyon ETH‘den 4,14 milyon ETH‘ye yüskeldi.

Binance şimdiye kadar 30 farklı kripto para için PoR desteği sunarken Bitcoin, Ethereum, BNB ve Tether haricinde, Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Ripple (XRP), Binance USD (BUSD), Litecoin (LTC),  Solana (SOL), Chainlink (LINK), Chiliz (CHZ), Polkadot (DOT), Aptos (APT), Arbitrum (ARB) Mask Network (MASK), Enjin Coin (ENJ), WazirX (WRX), The Graph (GRT), PowerPool Concentrated Voting Power (CVP), Chromia (CHR), Curve DAO (CRV), 1inch (1INCH), Hashflow (HFT), SSV Network (SSV), Polygon (MATIC), Optimisim (OP), True USD (TUSD) ve Uniswap’ı (UNI) da destekliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’den Yeni Rezerv Raporu: Bitcoin’de Kan Kaybediyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!