Dev Şirket Kripto Para Piyasası İçin 2024 Yılı Trend Beklentilerini Paylaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım firması Andreessen Horowitz (a16z), 2024 yılı için kripto para trend beklentilerini açıkladı.

Kripto yatırım devi Andreessen Horowitz (a16z), kripto para piyasası için 2024 yılı trend tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Şirket tarafından 6 Aralık günü yayınlanan araştırma raporunda yapay zeka, NFT, merkeziyetsizlik, sıfır bilgi (ZK) ve blokzinciri tabanlı oyunlara yer verildi.

Andreessen Horowitz önümüzdeki yıl merkeziyetsiz yapıya sahip ürünlerin öne çıkacağını, yapay zeka ve blokzincirinin daha yakın bir şekilde etkileşime gireceğini ve bu alandaki projelerin yatırımcıların ilgisini toplayabileceğini belirtti:

Merkeziyetsiz blokzincirleri, merkezi yapay zekaya karşı dengeleyici bir güçtür. Yapay zeka modelleri (ChatGPT’de olduğu gibi) şu anda yalnızca bir avuç teknoloji devi tarafından eğitilebilmekte ve işletilebilmektedir, çünkü gerekli hesaplama ve eğitim verileri daha küçük oyuncular için engelleyici niteliktedir. Ancak kripto ile, ihtiyacı olan biri için ağa hesaplama veya yeni bir veri kümesi katkısında bulunan herkesin katkıda bulunabileceği – ve tazmin edilebileceği – çok taraflı, küresel, izinsiz pazarlar oluşturmak mümkün hale geliyor. Bu uzun kaynak kuyruğundan yararlanmak, bu piyasaların yapay zekanın maliyetlerini düşürmesine olanak tanıyarak onu daha erişilebilir hale getirecektir.

Bununla birlikte Play to Earn (Kazanmak için Oyna) sistemine dayalı projelerin Play and Earn (Oyna ve Kazan) şeklinde yeni şemalara evirileceği ifade edildi:

“Kazanmak için oyna” (P2E) oyunlarında, oyuncular genellikle oyun oynarken harcadıkları zaman ve çabaya bağlı olarak gerçek dünyadan (sadece sanal değil) para kazanırlar. Bu eğilim, yaratıcı ekonominin yükselişinden insanlar ve platformlar arasındaki değişen ilişkiye kadar oyun ve ötesini dönüştüren daha geniş değişimlerle ilgilidir. Web3, oyun oynamanın ve oyunlarda işlem yapmanın tüm gelirlerinin yalnızca oyun şirketlerine gittiği mevcut normlara karşı çıkmamızı sağlıyor. Kullanıcılar bu platformlarda o kadar çok zaman geçiriyor ve bu platformlar için o kadar çok değer üretiyor ki, onlar da karşılığını almayı hak ediyor.

Yapay zekanın blokzinciri ve kripto para sektörüne entegre olmasıyla birlikte sektöre yönelik ilginin ve güvenin çığ gibi büyüyeceğini tahmin eden şirket, NFT ürünlerinin de markalar ile iş birliği sonucunda gündelik hayatımızda daha sık öne çıkacağını vurguladı:

Giderek daha fazla sayıda köklü marka, dijital varlıkları NFT’ler şeklinde ana akım tüketicilere tanıtıyor. Örneğin Starbucks, katılımcıların şirketin kahve ürünlerini keşfederken dijital varlıklar topladıkları oyunlaştırılmış bir sadakat programı başlattı (AR balkabağı baharatlı labirentten bahsetmiyorum bile!). Bu arada Nike ve Reddit, geniş bir kitleye açıkça pazarladıkları dijital tahsil edilebilir NFT’ler geliştirdi.

Ayrıca blokzincirinin işleyişi için önemli bir yere olan sıfır bilgi teknolojisini temsil eden SNARK’ların ana akım haline geleceği öne sürüldü.

Şirket 2021 boğası ve sonrasında yaptığı metaverse ve Web3 yatırımlarıyla dikkat çeken bir öngörüye imza atmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dev Şirket Kripto Para Piyasası İçin 2024 Yılı Trend Beklentilerini Paylaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!