ABD, beklenen yasa tasarısını onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temsilciler Meclisi, blokzincir uygulamalarını teşvik ederek ülkenin blokzincir teknolojisi kullanımını artırmak üzere ABD Ticaret Bakanı’nı görevlendiren tasarıyı oybirliğiyle kabul etti. 

5 Aralık tarihinde Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi, 44 adet mevzuatın değerlendirildiği oturumda, 2023 Amerikan Blokzincir Yasası H.R. 6572’yi 46 oyla kabul etti. 

13 sayfalık blokzincir yasa tasarısının onaylanmasıyla Ticaret Bakanı Gina Raimondo, “blokzincir teknolojisinin kullanımı, uygulanması ve rekabet koşulları” ile ilgili görevlendirmiş oldu.

Chamber of Digital Commerce başkanı Cody Carbone, tasarıyı onaylaması nedeniyle komiteye övgüde bulunarak bu durumun, “ABD’nin blokzincir teknolojilerindeki liderliğini korumaya yardımcı olacağını ve buna şiddetle ihtiyaç duyulduğunu” ifade etti. 

Thank you @RepLarryBucshon and @RepLBR ! This bipartisan bill will help preserve U.S. leadership in blockchain development, which is sorely needed.

If you think not, China currently owns 84% of all blockchain patents. It’s time for the U.S. to step up.

This bill helps. https://t.co/fVsFrgJzJy

— Cody Carbone (@CodyCarboneDC) December 6, 2023

Blockchain Association CEO’su Kristin Smith de tasarının kabulünden önce yaptığı açıklamada tasarının, yeni gelişen bu alanda ABD’nin rekabet gücünü artıracağını vurguladı. 

Teknolojinin kullanımını desteklemek amacıyla “Blokzincir Uygulama Programı” oluşturulacak. Ayrıca federal kurum temsilcileri, blokzincir endüstrisi paydaşları ve uzmanlar, blokzincirin benimsetilmesi için danışma komiteleri kuracak. 

Ülkenin blokzincir alanındaki liderliğini korunacak ve blokzincir teknolojisini kullanmak isteyen federal kurumlarda koordinasyon sağlanacak. Federal kurumların mevcut blokzincir kullanımı ve gelecekte bu teknolojiyi benimsemeye hazır olup olmadıkları konusunda da çalışmalar yapılacak.

Kripto yanlısı tasarı, 2022’den bu yana Kongre onayı bekleyen en az 50 tasarıdan biriydi. Tasarı bu yıl, Meclis başkanı olmayan bir oturumda reddedilmişti. 

Ancak bu yasanın, kripto para birimlerinin emtia ya da menkul kıymet olarak kabul edilmesini ve düzenleyici kurumların yetki alanlarının netleştirilmesi gibi tartışmalı konulara ilişkin süreci belirleyecek 21. Yüzyıl Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası gibi büyük bir etkiye sahip olması beklenmiyor. 

Tasarı bundan sonra oylanmak üzere Meclis’e gidecek. Tasarının burada da kabul edilmesi halinde, Kongre ve Başkan onayından önce Senato onayı gerecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD, beklenen yasa tasarısını onayladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!