Türev Piyasası Verileri, Bitcoin’in 2024’te Yükselmeye Devam Edebileceğine İşaret Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türev piyasasındaki veriler, Bitcoin fiyatının 2024 baharında yükselişine devam edebileceği yönünde “destekleyici bir işaret” olarak yorumlanıyor.

Deribit CCO’su Luuk Strijers, vadesi mart, haziran ve eylül aylarında dolacak Bitcoin sözleşmelerindeki vadeli işlem priminin, ekim ayının başından beri spot Bitcoin fiyatının üstünde yükseldiğine dikkat çekti.

Strijers, Bitcoin’in spot fiyatıyla vadeli işlem fiyatı arasındaki farkın (baz) %10’u aştığını söyledi. Strijers, “Bazın yükselmesi, piyasanın spot fiyatın yükselmesini bekliyor olduğuna işaret eder. Yıllık baz şu anda %10-12 arasında ve bu, piyasanın dayanak varlığın önümüzdeki yıl %10-12 yükseleceğini beklediği anlamına geliyor.” dedi.

Deribit yöneticisi, Bitcoin fiyatının bu hafta 42.000 doları aşmasını birkaç etkene bağlıyor. Bunlara örnek olarak spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanacağı beklentisiyle Binance’in ABD’de vardığı uzlaşmayı gösteren isim, “Aynı zamanda artan jeopolitik gerilimler, enflasyonun hafiflemesi ve kurumsalların düzenli bir şekilde daha fazla devreye giriyor olması var.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türev Piyasası Verileri, Bitcoin’in 2024’te Yükselmeye Devam Edebileceğine İşaret Ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!