SEC Grayscale Ethereum ETF Başvuru Kararını Erteledi, 25 Ocak’ı İşaret Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Grayscale’in Ethereum (ETH) başvurusuna ilişkin kararını erteledi.

SEC ETF başvurularına dair kararlarını 2024 yılına ertelemeye devam ediyor. Düzenleyici kurum tarafından 6 Aralık günü paylaşılan bildiride, Grayscale’in Ethereum Trust ürününü spot Ethereum borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürme başvurusuna ilişkin kararın 45 gün ertelendiğine yer verildi.

SEC’nin söz konusu ETF talebi hakkında net kararını 25 Ocak tarihine kadar açıklaması gerekecek. Grayscale’in vadeli Ethereum ETF başvurusu da birkaç hafta önce SEC tarafından ileriki bir tarihe ertelenmişti.

Yapılan açıklamada talep edilen değişikliğin incelenmesi ve daha iyi anlaşılması için zamana ihtiyaç duyduğunu belirten SEC, geçtiğimiz dönemde ertelediği spot ETF başvuruları için de benzer gerekçeler sunmuştu:

Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada gündeme getirilen konuları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak amacıyla, önerilen kural değişikliği konusunda harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun bulmaktadır.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg’in kıdemli ETF analisti James Seyffart, bu ertelemenin “gayet beklendik” bir karar olduğunu vurguladı. Seyffart SEC’nin söz konusu spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini %90 ihtimalle ocak ayında onaylayacağını düşünüyor.

SEC’nin masasında BlackRock ve Fidelity gibi dünya devlerinin spot ETF başvuruları bulunuyor. Düzenleyici kurum şimdiye kadar hiçbir spot Bitcoin veya Ethereum ETF’ini onaylamazken olası onayların tüm başvurular için toplu bir şekilde gelmesi bekleniyor.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Grayscale Ethereum ETF Başvuru Kararını Erteledi, 25 Ocak’ı İşaret Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!