Bitcoin Ordinals, toplam piyasa değerini bir milyar dolar çıkardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Ordinals tabanlı ORDI token, üç haneli aylık ve haftalık artışların ardından 1 milyar dolarlık toplam piyasa değerini aşan ilk BRC-20 token oldu. 

CoinGecko verilerine göre ORDI, 5 Kasım tarihinde 6,80 dolar seviyesinde işlem görürken yüzde 850’den fazla artış göstererek, 5 Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 65 doların üzerine çıktı. ORDI, son yedi günde yüzde 216 artış gösterdi.

Meydana gelen ani fiyat artışı, ORDI’nin 5 Aralık tarihinde 1 milyar dolarlık toplam piyasa değerine ulaşan ilk BRC-20 token olmasını sağladı. 

ORDI, en yüksek seviyesinden bir miktar düşüş gösterdi ve şu anda 61 doların altında işlem görüyor ancak bu, ORDI’nin 11 Eylül’deki tüm zamanların en düşük seviyesi olan 2,86 dolardan hala yüzde 2 bin yukarıda işlem gördüğünü ortaya koyuyor. 

ORDI geçtiğimiz ay yüzde 850’nin üzerinde değer kazandı. Kaynak CoinGecko  

Bitcoin Ordinals ilk olarak Ocak ayında Casey Rodarmor tarafından başlatıldı. Protokol, Bitcoin blokzincirine nonfungible token’lar (NFT’ler) ve BRC-20 token standardını kullanan tamamen yeni token’lar da dahil olmak üzere içerik yaratılmasına izin veriyor. 

Ordinals varlıkları, kripto topluluğu arasında hızla popülerlik kazandı. Ekim ayında Ordinals yazım faaliyetlerinde yaşanan kısa süreli düşüşün ardından, Binance’in 7 Kasım tarihinde ORDI’yi listeleme kararı almasıyla varlığa olan ilgi yeniden alevlendi.

Bitcoin Ordinals Ekim ayında faaliyetlerinde kısa bir düşüş yaşadı ancak hızla toparlandı. Kaynak Dune Analytics 

Dune Analytics verilerine göre, protokolün başlangıcından bu yana 48 milyondan fazla Ordinals varlığı yazıldı ve Bitcoin ağına 146,9 milyon dolardan fazla ücret ödendi. 

20 Kasım tarihinde, Bitcoin ağı işlem ücretleri, yeni NFT’ler ve BRC-20 token’ları nedeniyle Ethereum ağı işlem ücretlerini geride bıraktı.

Ordinals tabanlı Taproot Wizards projesi ise 17 Kasım tarihinde 7,5 milyon dolarlık bir tohum yatırım fonu başlattığını duyurdu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Ordinals, toplam piyasa değerini bir milyar dolar çıkardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!