Avrupa Merkez Bankası’ndan Araştırma: Bitcoin İşlemlerini Hangi Faktörler Artırıyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası (AMB) son raporunda Bitcoin (BTC) kullanımının artışında etkili olan faktörlere değindi.

Kripto para piyasası yükselişine devam ederken her geçen gün kullanım alanları da genişliyor. Bu duruma karşı kayıtsız kalamayan Avrupa Merkez Bankası, yayınladığı 56 sayfalık son raporu Bitcoin’e ve onun kullanımını tetikleyen finansal faktörlere ayırdı.

AMB tarafından sunulan raporda, itibari para birimi enflasyon karşısında yenik düşmüş ülkelerdeki özellikle genç nüfusun Bitcoin ve kripto para birimlerine yöneldiğine yer verildi.

Bununla birlikte gelişmekte olan ülkelerdeki Bitcoin kullanımının günden güne arttığına işaret eden kurum, finansal alternatifin eksik olduğu yerde daha fazla Bitcoin ve stablecoin kullanımı görülebileceğini söyledi:

Geleneksel finansın hasar gördüğü durumlarda, kripto para birimlerinin özellikle genç nüfusa sahip gelişmekte olan piyasa ülkelerinde spekülatif alternatifler sunduğuna dikkat çekiyor. Ulusal para birimlerFinansal alternatif eksikliğini telafi etmek için gelecekte stabilcoinler bireyler ve şirketler tarafından daha yaygın olarak kullanılabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Merkez Bankası’ndan Araştırma: Bitcoin İşlemlerini Hangi Faktörler Artırıyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!