Kripto Platformları, NFT Sözleşmelerindeki Güvenlik Açığına Karşı Önlem Alıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para şirketleri, Web3 platformu Thirdweb tarafından duyurulan güvenlik açığıyla ilgili önlemler alıyor.

Thirdweb, kendi sağladığı akıllı sözleşmeleri kullanan bazı NFT koleksiyonlarının bir güvenlik açığına maruz kaldığını 20 Kasım’da keşfetti.

En büyük NFT pazar yerlerinden OpenSea, konuya değinerek platformdaki bazı koleksiyonların bu açıktan etkilendiğini belirtti. OpenSea, “Bazı NFT koleksiyonlarını etkileyen güvenlik açığıyla ilgili Thirdweb ile iletişim halindeyiz. Durumdan etkilenen koleksiyon sahiplerine OpenSea’de yapılacak sözleşme değişimleriyle bağlantılı olarak nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek için takipte kalın.” dedi.

ABD’li kripto para şirketi Coinbase NFT ise güvenlik açığını 1 Aralık’ta öğrendiğini ve bunun “Coinbase NFT’te Thirdweb ile oluşturulmuş bazı koleksiyonları” etkilediğini duyurdu. Aynı sorun, Coinbase’in desteklediği Base adlı Layer 2 ağındaki bazı NFT sözleşmelerini de etkiliyor.

Thirdweb, henüz bu güvenlik açığından kaynaklanan bir saldırı olmadığını açıkladı. Ancak söz konusu akıllı sözleşmeleri kullananların yine de önlem alması gerekecek. Bunun için aynı güvenlik açığına sahip olmayan yeni sözleşmelere geçiş yapılabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Platformları, NFT Sözleşmelerindeki Güvenlik Açığına Karşı Önlem Alıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!