Bitcoin’in yükselişi, çeşitli soruları da beraberinde getirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

42.000 dolar seviyesini gözüne kestiren Bitcoin, keskin bir dalgalanmayla karşı karşıya kalabilir mi?

Lider kripto paranın hafta sonu yüzde 10’u aşan kazançları, yatırımcıların bir sonraki hamle ile ilgili olara meraklanmasına yol açtı.

Varlığın 40.000 dolara yolculuğu bekleniyordu. Şimdi asıl soru bu yükselişin bir trendin başlangıcı mı yoksa bir boğa tuzağı mı olduğuna yönelik.

Yapılan değerlendirmeler, şu sıralar büyük ölçüde farklılık gösteriyor. Konuya farklı perspektiflerden bir bakış söz konusu.

Cointelegraph, Bitcoin’in son fiyat performansının piyasayı yeniden şekillendirmesinin ardından şu anda etkin olan önemli destek ve direnç seviyelerini inceliyor. 

BTC/USD, şu anda  Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verilerine göre yaklaşık 41.600 dolar seviyesinde işlem görüyor. Lider kripto, günün erken saatlerinde 19 ayın en yüksek seviyesi olan 42.160 dolara ulaşmayı başardı.

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin balinaları, 42.000 dolardan satış yaptı

Order book likiditesine üstünkörü bir bakış, alıcı desteğinin ve satıcı ilgisinin nerede olduğuna yönelik anlık bir görüntü sağlar. 

Verileri, 4 Aralık’ta X hesabından paylaşan Material Indicators, yazı kaleme alındığı sırada tekliflerin en güçlü olduğu bölge olarak 41.500 dolar ve 40.700 dolar olduğunu gösterdi. 

Büyük cüzdanları şimdiden satış yapması sebebiyle spot fiyatın hemen üzerinde önemli bir satış baskısı bekleniyordu. Material Indicators, bunun tesadüf olmadığını ileri sürdü.

“Bütün hafta söylediğim gibi balinalar, aralık seviyelere teklif yapmaya devam ettikçe Bitcoin’in yukarı tırmanmaya devam edeceğini düşündüm.” dedi. 

“Aktif ticaret aralığına 120 milyon doların üzerinde para çekmeyi başardı. Bu sebeple satış başlamadan önce Bitcoin’in 42.000 dolara ulaştığını görmek şaşırtıcı olmadı.”

BTC/USDT order book likidite verileri. Kaynak: Material Indicators/X

Analiz, satışların bir süre sonra soğuduğunu ancak yine de 30 dakika içinde 86 milyon doların tasfiye edildiğini ekledi. 

“Partinin henüz bittiğine emin değilim. Potansiyel olarak oyuna devam edilmesi için 30 milyon dolarlık yeni bir teklif likidite bloğu ortaya çıktı.” dedi.

CoinGlass’tan elde edilen veriler, 4 Aralık Wall Street açılığının ardından Binance’te türevler için 42.420 dolar seviyesinde ilginin arttığını gösterdi. 

Uzun vadeli BTC fiyat seviyeleri geçerliliğini koruyor

Bitcoin’in geçmişteki fiyat seviyelerinin psikolojik ağırlığı ise inkar edilemez durumda. 

Analist Scott Melker’a göre, bu durum her zamankinden daha önemli.

Melker, X üzerinden yaptığı açıklamada, “42.000 dolar tarihsel olarak Bitcoin için en önemli seviyelerden biri” dedi.

Paylaştığı bir grafik, dikkat edilmesi gereken temel fiyat noktalarını ele aldı. 

Örneğin 42.000 dolar seviyesi, Tesla’nın bilançosuna BTC eklediği haberi üzerinde BTC/USD’nin keskin bir şekilde yükseldiği 2021 başlarındaki seviyeyi temsil ediyor. 

Melker, “Bu, 2021 yılının Ocak ayında “Tesla” pump’ının tepe noktasıydı. Sonrasında sayısız kere hem destek hem de direnç görevi gördü.” dedi.

Grafiğin başka bölgelerinde 31.860 dolar, 28.050 dolar ve 25.200 dolar yer alıyor. Bunların hepsi 2021’den itibaren önemli destek ve direnç seviyeleri.

Yukarı yönlü bakıldığında 48.240 dolar, 51.790 dolar ve ATH seviyesi olan 69.000 dolar, piyasa duyarlılığı için en önemli psikolojik seviyeler olarak öne çıkıyor.

BTC/USD destek ve direnç seviyeleri. Kaynak: Scott Melker/X

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in yükselişi, çeşitli soruları da beraberinde getirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!