‘Artık farklı bir Binance var’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance CEO’su Richard Teng, Binance’in ilk faaliyete girdiği günlerde yaşanan “düzenlemelerle uyum sorunlarının” geçmişte kaldığını ve kripto borsasının artık “tamamen farklı” olduğunu vurguladı.   

Binance’in eski bölgesel piyasalar başkanı Teng, Changpeng ‘CZ’ Zhao’nun ABD Adalet Bakanlığı tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederek görevinden istifa etmesinin ardından, 21 Kasım tarihinde CEO’luk görevine getirildi. 

Teng, “Anlaşmanın bir parçası olarak CZ, şirket operasyonlarının günlük işleyişine dahil olamayacak” dedi.  

Tüm yaşananlara rağmen Binance CEO’su, önündeki zorluklardan keyif alan bir yönetici figürü çiziyor. Görevi, ayrılan CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao’dan devraldıktan sadece iki hafta sonra Cointelegraph’a konuşan Teng’in, dünyanın en büyük kripto para borsasının başında olmaktan zevk aldığı gerçekten de belli oluyor: 

“Bayrağı devralıyorum. Küresel piyasa düzenleyicilerle yakın çalışırken büyüme hedeflerimizi de ileri taşıyacağım.”

Teng, son aylarda Binance’in üzerindeki “kara bulutların”, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ile yapılan 4,3 milyar dolarlık şaşırtıcı anlaşmanın ardından dağılacağına inandığını dile getirdi. 

4,3 milyar dolarlık anlaşma, erken dönemdeki sorunların bir sonucu 

Borsa, 2017 yılından sonra yaşanan önüne geçilemez büyüme sırasında yapılan hataların bedelini ağır ödedi. Teng, Zhao’nun Binance’i altı kişilik bir ekipten, 166 milyondan fazla olduğu tahmin edilen kullanıcı tabanına hizmet veren ve binlerce çalışandan oluşan küresel bir operasyona nasıl dönüştürdüğünü hatırlattı. 

“Şirketi kurduğumuz ilk günlerde, uyumluluk açısından boşluklar vardı. Bu da ihlallere ve hatalara yol açtı ancak bunlar geçmişe ait sorunlar.”

Erken dönem uyum yasalarındaki eksiklikler nedeniyle ABD tarihinde, kripto ile ilgili en büyük uzlaşma yaşandı. Ancak Teng, şirketin her zaman kullanıcı fonlarını, güvenliğini ve emniyetini “kutsal” saydığını iddia etti ve ekledi:

“ABD kurumları bu uzlaşmaya varabilmemiz için faaliyetlerimizi ayrıntılı bir şekilde inceledi ve kullanıcı fonlarının kötüye kullanıldığına dair herhangi bir delil bulamadı.”  

It is an honour and with the deepest humility that I step into the role of Binance’s new CEO.

We operate the world’s largest cryptocurrency exchange by volume. The trust placed on us by our 150m users and thousands of employees is a responsibility that I take seriously and hold…

— Richard Teng (@_RichardTeng) November 21, 2023

Binance’in ABD makamlarına karşı yükümlülükleri  

Binance, ABD’li yetkililerle yaptığı anlaşma sonucunda halen süregelen maliyetleri ve incelemeleri kabul etmek zorunda kaldı. Binance ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nden tamamen ayrılmadan önce beş yıllık bir gözetim ve uyum sürecine de dahil olacak. 

Teng, Binance.US ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden yasal savaşın ayrıntılarına girmese de şirketin, anlaşmada ve SEC ile olan davada belirtilen gereklilikleri yerine getirmenin maliyetlerini hesaba kattığını savundu. 

Binance CEO’su, 4,3 milyar dolarlık anlaşmayla ilgili gizlilik esaslarına bağlı kalarak, cezanın ödenme şekli hakkında yorumda bulunmadı. Buna karşın Cointelegraph ekibi, Binance’in cezayı ödeme sürecinde olduğunun anlaşıldığını belirtirken, CZ’ye karşı açılan ayrı bir davanın getireceği sonuçların ise eski CEO tarafından karşılanacağı sonucuna vardı. 

Şirket ayrıca 21 Kasım tarihinde gerçekleşen yaklaşık 3,9 milyar dolarlık USDT token hareketinin, ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşmayla ilgili olmadığını da doğruladı. 

Binance’e haksızlık mı yapıldı? 

Aralarında eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes ve Galaxy Digital’den Mike Novogratz’ın da bulunduğu kripto para dünyasının önde gelen isimleri, son yıllarda Binance ile ana akım finans şirketlerine gösterilen muamele arasındaki eşitsizliğe değindi

Teng ise “Wall Street Bankalarının” tartışmasız daha büyük başarısızlıklar yaşamasına rağmen aynı muameleye tabi tutulmadığı üzerinde durdu.  

Teng “Finans sektöründe para cezaları nadir değildir. Finans kuruluşlarının ödediği cezaların listesini Google’da aratırsanız, bu listenin 90 milyar dolara yakın olduğunu görürsünüz” diyerek sözlerine dedvam etti. 

Here is my first blog as #Binance CEO.

I want to take this opportunity to share immediate focus areas, discuss our responsibility to users and my view on the future of our industry.https://t.co/c6QMS6Ulmm

— Richard Teng (@_RichardTeng) November 27, 2023

Teng, Binance’in bir örnek oluşturduğunun dikkate alınmadığını, bununla birlikte Binance’in 18 farklı yargı bölgesinde faaliyet gösterdiği göz önüne alındığında, borsanın “küresel olarak en fazla düzenlemeye tabi borsa” olabileceğini dile getirdi.  

Binance artık uyumluluk konusuna odaklanmış durumda. Şirket, farklı yargı alanlarındaki düzenleme gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla stratejik kişileri bünyesine katmak için de büyük çaba sarf ediyor.

Teng, şirketin bu konuda “büyük yatırımlar” yaptığını söyledi ve uyum ekibinde SEC gibi düzenleyici kurumlarda ve Morgan Stanley ile Barclays gibi geleneksel finans kurumlarında geçmişi olan kilit yeteneklere işaret etti. 

BAE ve Fransa merkez üsleri olmaya devam ediyor 

Binance küresel bir operasyon olmaya devam etse de şirketin iki bölgesel merkezi bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), MENA bölgesi operasyonları için merkez olarak hizmet verirken Fransa, Avrupa üssü konumunda bulunuyor.

İlk bölge, daha önce dokuz yıl boyunca BAE’de yaşayan ve yerel piyasa düzenleyici Abu Dabi Global Markets’ın CEO’su olarak görev yapan Teng için tanıdık bir bölge. Teng, piyasa düzenleyici kurumla birlikte yerel ekosistem için kripto piyasası düzenlemeleri üzerinde çalışmıştı.  

Teng, “Kripto ile ilk tanıştığımda, bunun ekonominin geleceği olduğunu düşünmüştüm. Ancak bunun gerçekten ilgi çekmesi ve kitlesel olarak benimsenmesi için iki unsura ihtiyacınız var” diyerek sözlerine devam etti. 

Bunlardan ilkinin kuralların ve düzenlemelerin netliği, ikincisinin ise kurumsal benimsemenin teşvik edilmesi olduğunu belirten Teng, ikinci noktanın yatırımcı ile likidite çekmesi ve araştırmayı teşvik etmesi nedeniyle kendisi için daha önemli olduğunu belirtti.  

On the AMA I was asked to take a 4 photo. I need my own thing, so I’ll do the 3 instead.

It represents my 3 commitments as #Binance CEO:

1) Being user-focused, always
2) Working with regulators to uphold standards
3) Collaborating with partners to grow Web3 pic.twitter.com/DcJyFVj8LX

— Richard Teng (@_RichardTeng) December 1, 2023

BAE ise kripto para ve blokzincir sektörü için meşhur bir vaha olmaya ve MENA bölgesinde operasyon üssü olarak küresel oyuncuları çekmeye devam ediyor. 

Avrupa’nın Kripto Varlık Piyasaları düzenlemelerinin uygulanması da Binance için iyiye işaret. 

Teng, bugüne kadar “kurallar açısından eşitsizlikten” muzdarip olan sektör için çok farklı gereklilikler yaratan “27 farklı yargı alanında faaliyet gösterebilmek için net kurallara sahibiz” diyerek durumu özetledi. 

Binance, yerel sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) lisansı almak için kayıt gereksinimlerini karşılayamaması nedeniyle Haziran 2023 tarihinde Hollanda’daki hizmetlerini sonlandırmak zorunda kalmıştı ancak MiCA, 2024 ve sonrasında yeni pazarlara açılmak için bir araç olarak kullanılabilir. 

CZ’nin yerinde olmak 

Kuşkusuz CZ’nin yerine geçmek zor bir görev. Teng, Binance’in kurucusunu ilham verici bir lider ve iş yapmaya odaklanan büyük bir akıl hocası olarak tanımlıyor.  

10 years ago today, I quit my job, sold my house, and aped into #bitcoin.

No, I am not saying you should do the same. Many people asked, how could you take such risks? Me, I knew I could easily get a job… Everyone’s risk profile is different. Learn risk management.

— CZ BNB (@cz_binance) December 3, 2023

Teng, CZ’nin kurucu-CEO rolünün yerini alamayacağı konusunda dürüst davranıyor ancak mevcut manzarada da yeni bir yüzün ve yeni yaklaşımların değeri ortaya çıkıyor. 

“Yapabileceğim şey, büyümekte olan bir şirkete kendi değerlerimi ve uzmanlığımı katmak. Altı yıl öncesine kıyasla tamamen farklı bir Binance var.”

Yeni CEO, şirketin yönetim otoritesi olarak hareket edecek bir yönetim kuruluna rapor verecek.  

Teng, stres atmak için zamanı olduğunda, özel hayatında da rutinini korumayı umduğunu vurguladı. Egzersiz yapmaktan hoşlanan, “ağırlık, kardiyo ve core” egzersizleri yapan, aynı zamanda da bir kitap kurdu Teng’in en son okuduğu kitap ise Elon Musk’ın Walter Isaacson tarafından yazılan biyografisi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Artık farklı bir Binance var’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!