ABD Uzay Kuvvetleri’nden Bakanlığa Öneri: Bitcoin Stratejik Öneme Sahip Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li bir binbaşı resmi makamlara ulaşarak Bitcoin’in arkasındaki İş Kanıtı (PoW) mekanizmasının tüm ülkenin siber güvenlik sistemi için kritik bir rol oynayabileceğini belirtti.

ABD Uzay Kuvvetleri’nde Binbaşı olarak görev yapan Jason Lowery, ABD Savunma İnovasyon Kurulu’na Bitcoin (BTC) hakkında dikkat çeken bir mektup yazdı. Lowery tarafından kaleme alınan 4 sayfalık mektupta, Bitcoin gibi iş kanıtı sistemine sahip bir teknolojinin ülkeyi siber saldırılar karşısında koruyacağı vurgulandı.

Bitcoin’in genel kanı itibariyle yatırım için kullanılan bir finansal enstrüman olarak görüldüğünü fakat işin özünde Bitcoin ve arkasındaki teknolojinin her türlü veri, mesaj veya komut sinyalini güvence altına almak için kullanılabileceğini belirtti. Bu özellikleri sayesinde ABD’nin siber savunma sistemine büyük katkı sağlayabileceğini savunurken konu hakkında daha detaylı araştırılma yapılmasını talep etti:

Bitcoin için yanlış bir kanı var ve sonuç olarak bu yanlış kanı, teknolojinin siber güvenlik ve dolayısıyla ulusal güvenlik açısından taşıdığı geniş stratejik önemi küçümsemektedir.

Bitcoin’i küçümsemeyin!

Binbaşı mektubunda, Bitcoin’in küçümsenmemesi gerektiğine ve daha fazla üzerine durulmasının fayda sağlayabileceğine yer verdi. Bitcoin gibi bir PoW mekanizmasının saldırılardan korunacak güçlü bir çalışma şekline sahip olduğunu belirten binbaşı, bu sisteme karşı saldırı düzenlemek isteyen “terör gruplarının” muhtemelen başaramayacaklarını anlayıp bu saldırıdan vazgeçeceğini yazdı.

Bu noktada Bitcoin sisteminin ulusal stratejik güvenlik için anahtar rol oynayabileceğini ifade ederek ABD Savunma İnovasyon Kurulu’ndan bu önerileri ABD Savunma Bakanlığı’na iletmesini istedi:

Bu konuyu ele almak, ABD’nin küresel bir süper güç ve uluslar arasında lider konumunu sürdürmesi için, özellikle de güvenlik açıklarıyla boğuşan, giderek dijitalleşen ve birbirine bağlanan bir dünyada hayati önem taşımaktadır. Bu bir siber güvenlik devriminin başlangıcıdır. Küresel elektrik şebekesini büyük, fiziksel olarak maliyetli bir bilgisayara ya da ‘makroçipe’ dönüştürür ve bunu kötü niyetli aktörleri fiziksel olarak kısıtlamak ve internet üzerinden geçen çok çeşitli veri ve mesajları korumak için kullanılabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Uzay Kuvvetleri’nden Bakanlığa Öneri: Bitcoin Stratejik Öneme Sahip Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!