KyberSwap, hack saldırısından etkilenenlere maddi destek sağlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KybewSwap, 22 Kasım’da merkeziyetsiz finans protokolünde 48,8 milyon dolarlık kayba yol açan saldırıdan etkilenen kullanıcılara mali yardım yapmayı planlıyor. Protokol, sorunu çözmek için hazinesinden hibe sağlıyor.

Hibe, bireylerin mali yükünü hafifletmek için tasarlandı. Bu amaçla kullanıcılara verilen hibe ABD eşdeğerine göre verilecek. 

Hibeye ilişkin tüm detaylar henüz kesinleşmese de protokol iki hafta içinde ek bilgi sağlamayı taahhüt etti.

Yapılan incelemelerde güvenlik ihlalinin sebebi olarak KyberSwap’in yoğunlaştırılmış likidite havuzlarındaki yaşanan bir problem gösterildi. Hacker, likiditeyi yapay olarak manipüle ederek fonların tükenmesine zemin hazırladı.

İlk etapta 47 milyon dolar olarak açıklanan zararın daha sonra 48,8 milyon dolar olduğu ifade edildi. KyberSwap, çalınan varlıkları geri almak için suçluya yüzde 10 ödül teklif etti.

KyberSwap, ilginç bir şekilde üçüncü taraf MEV botları tarafından ayrı ayrı ele geçirilen çalıntı fonların 4,7 milyon dolarını başarıyla kurtardı. Protokolün hibe hamlesi, güvenlik ihlallerine yönelik proaktif yaklaşımı da gösteriyor. 

Hazine hibeleri sunarak sağlanan bu destek, merkeziyetsiz finans topluluğunun, güvenlik ihlallerinin ardından kullanıcıları arasında güven ve desteği sürdürmeye yönelik kayda değer bir çabaya işaret ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
KyberSwap, hack saldırısından etkilenenlere maddi destek sağlayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!