Kripto Para Borsasının Birkaç Kat Artan Hacmi, Wash Trading İddialarını Doğurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong’da lisansli şekilde faaliyet gösteren kripto para borsası HashKey, wash trading iddiaları ile karşı karşıya kaldı.

CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz son 7 gün boyunca günlük 1 milyar dolardan az miktarda işlem hacmi alan HashKey’in son 24 saat içerisindeki işlem hacmi, 4,8 milyar dolara kadar çıkarak Binance’e yaklaştı.

Bunun 3,4 milyar dolarlık kısmı BTC/USD paritesinden, 617 milyon dolarlık kısmı ise Ethereum paritesinden geliyor. En büyük üçüncü parite olan BTC/USDT’nin ise 43 milyon dolar hacmi bulunuyor.

HashKey Group’a bağlı olan HashKey Exchange, OSL Digital Securities Ltd. ile birlikte Hong Kong’da kripto para lisansı alan ilk iki borsadan biridir.

Borsadaki işlem hacminin kısa süre içerisinde birkaç kat büyümesi, borsayla ilgili yıkama ticareti olarak da ifade edilebilecek wash trading iddialarını doğurdu.

Wash trading, belli bir kripto para için yapılan işlemin her iki tarafında da aynı kişinin (kendi kendilerine) bulunarak alım-satım işlemi yapması ve bu şekilde yapay hacim oluşturmasıdır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Borsasının Birkaç Kat Artan Hacmi, Wash Trading İddialarını Doğurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!