IOTA, yapılan duyurunun ardından yüzde 43 yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nesnelerin İnterneti’ne (IOT) odaklanan açık kaynaklı bir dağıtılmış defter ve kripto para birimi olan IOTA, Iota Ekosistem DLT Vakfı’nın kurulması ve BAR başkenti Abu Dabi’de onay almasının ardından 29 Kasım’da yüzde 43’lük bir artış yaşadı. IOTA, böylelikle Abu Dabi Küresel Pazar (ADGM) tarafından düzenlenen ilk DLT kuruluşu oldu.

Proje tarafından yapılan basın açıklamalarına göre vakfa dört yıllık bir süre için 100 milyon dolarlık IOTA tahsis edildi. Bu gelişmeler, yatırımcıların varlığa yönelmesine yol açtı. 

Tarihsel olarak bakıldığında, blockchain ve DeFi protokolleri tarafından sağlanan ekosistem ve geliştirici teşvikleri, katılımcıların duyarlılığını artırma eğilimindedir. 

AVAX, Ağustos 2021’de Avalanche Rush DeFi teşvik programının duyurulmasının ardından büyük bir yükseliş yaşadı. Benzer bir olay Arbitrum projesinde de görüldü.

IOTA’nın fiyat hareketi başka bir “sell-the-news” mu?

Kripto türev veri sağlayıcısı Coinalyze, 30 Kasım’da aşağıdaki IOTA grafiğini tweetledi ve IOTA’nın “fonlama oranı ve uzun/kısa oranının” “tarihi düşük” seviyede olduğunu belirtti.

$IOTA

Funding Rate and Long/Short ratio at historical low! pic.twitter.com/wloZNoLMxu

— Coinalyze (@coinalyzetool) November 30, 2023

Yatırımcılar, genellikle fonlama oranlarını ve long/short pozisyon oranlarını duyarlılık göstergeleri ve yatırımcıların ne kadar aktif konumlandığına ilişkin göstergeler olarak yorumluyor. Bu bağlamda, trader’lar, düşük bir fonlama oranının kalabalık bir açık pozisyonu yansıttığını algılar ve bu tip durumlarda olumlu bir haber veya fiyat olayı, kısa vadeli trader’ları pozisyonlarından uzaklaştıracak hızlı bir fiyat geri dönüşünü hızlı bir şekilde katalize edebilir.

Coinalyze’in grafiğini standart bir mum günlük grafiğiyle karşılaştırmak, bu dinamiği, özellikle de 29 Kasım’daki yüksek hacimli mum alımını yansıtıyor gibi görünüyor.

IOTA/USDT 1 haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Yaşanan son fiyat kırılmasından önce IOTA, son birkaç yılın en düşük seviyesinde işlem görüyor. Haftalık grafik de yatırımcıların projeye olan ilgisizliğini gösteriyor. 

Kripto paraların, ana ağ yüksana ağ yükseltmelerine, çoklu zincir genişletmelerine, finansman duyurularına ve geliştirici teşviklerine yol açan fiyat artışlarıyla dolu uzun bir geçmişi var. Bunun IOTA için de geçerli olup olmadığını yalnızca zaman gösterecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
IOTA, yapılan duyurunun ardından yüzde 43 yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!