Bitcoin yatırımcılarının yükseliş beklentisi sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 24 Kasım’da kısa süreliğine 38.000 dolara ulaştı ancak fiyat seviyesinde zorlu bir dirençle karşılaştı. Bitcoin fiyatı 27 Kasım’da 37.000 doların altına geriledi.

Göz alıcı nokta, boğaların yükseliş konusunda kararlı tutumunu devam ettirmesidir. 

Regülasyonlar BTC türevlerini nasıl etkiledi?

Bitcoin türevlerini kullanan balinaların riski ölçmek için Bitcoin opsiyon hacmini değerlendirmesi gerekir. Satış ve alım seçeneklerini inceleyerek yükseliş ve düşüş eğilimini tahmin edebiliriz. 

Satım opsiyonları, 22 Kasım’dan bu yana sürekli olarak alım opsiyonlarının ortalama olarak yüzde 40 gerisinde kaldı. Bu, koruyucu önlemlere yönelik talebin azaldığını gösteriyor. Binance’in Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşmanın ardından regülatör faaliyetlerinin arttığı düşünüldüğünde bu şaşırtıcı bir gelişme.

Yatırımcılar, Binance’in hizmetlerinmde bir aksaklık yaşanacağını düşünmese de ABD müşterilerine hizmet veren borsalara karşı daha fazla düzenleme yapılması ihtimali arttı. Ek olarak, geçmişte faaliyetlerini gizlemek için çaba gösterenler, Adalet Bakanlığı’nın geçmiş işlemlere erişim elde etmesiyle birlikte iki kez düşünmek zorunda kalacak. 

Ayrıca, CZ’nin yetkililerle yaptığı anlaşmanın diğer düzenlenmemiş borsaları ve ödeme ağlarını kapsayıp kapsamayacağı da belirsiz durumda. Özetle, regülatörlerin eylemlerinin yansımaları belirsizliğini koruyor. Yatırımcılar, potansiyel eylemlerden ötürü karamsar yaklaşıyor. 

Bitcoin opsiyon piyasasında bir anormallik olup olmadığını anlamak için nötr piyasalardaki sabit fonlama oranları nedeniyle profesyonel yatırımcılar tarafından tercih edilen, özellikle aylık olan BTC vadeli işlem sözleşmelerini inceleyelim. Tipik olarak bu ürünler, uzatılmış takas süresini de hesaba katarak yüzde 5 ila yüzde 10 primle işlem görür.

Bitcoin 30 günlük vadeli işlemlerin yıllık primi. Kaynak: Laevitas

Bitcoin vadeli işlem primi, aşırı iyimser bir yapıda yer alarak 24 Kasım ila 26 Kasım tarihleri arasında yüzde 12 civarında seyrediyordu. 27 Kasım itibarıyla Bitcoin fiyatı, 37.000 doları test ederken bu oran yüzde 9’a geriledi. 

Bireysel yatırımcılar, ETF rüzgârının hafiflemsiyle daha az iyimser

Bireysel yatırımcı ilgisine gelecek olursak, spot Bitcoin ETF onayı gibi olumlu bir tetikleyecinin olmaması sebebiyle artan bir ilgisizlik hissi söz konusu. SEC’in nihai kararını 2024’e kadar vermesi beklenmiyor.

USDT’nin yuan karşısındaki primi de OKX borsasında dört aydan fazla bir sürenin en düşük noktasına ulaştı. Bu prim, Çin merkezli bireysel kripto yatırımcıları arasında bir talep gösterrgesi olarak hizmet ediyor ve P2P ticaret ile ABD doları arasındaki boşluğu ölçüyor. 

USDT P2P vs. USD/CNY. Kaynak: OKX

USDT’nin 20 Kasım’dan bu yana indirimli olarak işlem görmesi, kripto para birimlerini tasfiye etme yönünde ciddi bir isteğin ya da düzenleyici kaygıların arttığını gösteriyor. Her iki durumda da olumlu bir gösterge olmaktan uzaktır. Dahası, yüzde 1’lik pozitif primin son örneği 30 gün önce gerçekleşti; bu da perakende tüccarların 38.000 dolara doğru son yükselişten pek memnun olmadıklarını gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin yatırımcılarının yükseliş beklentisi sürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!