‘Geleceği gören indikatör’ Bitcoin için 48 bin doları işaret ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk spot kripto borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamasıyla birlikte Bitcoin fiyatının 50 bin dolara kadar yükselebileceği öngörülüyor. 

Popüler analist CryptoCon tarafından da belirtildiği üzere Ichimoku Bulutu, BTC fiyatının yukarı yönlü hareketine devam edeceğini gösteriyor. 

43 bin dolar seviyesi “en kötü ihtimal”

Ichimoku Bulutu sinyalleri göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin haftalık zaman diliminde nadir görülen bir konumda bulunuyor.  

Cointelegraph’ın bildirdiği üzere geçmiş, şu an ve gelecek ile ilgili alım satım ipuçlarını birleştiren bu indikatör, fiyat artışlarının daha yeni başladığını gösteriyor.

CryptoCon ise 27 Kasım tarihli X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, bundan sonra ne olabileceğine dair belirli bir hedef sundu. 

Ichimoku’nun önde gelen açıklıkları kesişerek yeni bir yukarı yönlü bulut oluşumuna yol açtığını ve gecikme aralığı olan Chikou’nun dirençten çıkması nedeniyle fiyat hareketinin yukarı yönlü olacağını savundu: 

“Haftalık Ichimoku bulutu, 2 ay içinde Bitcoin fiyatının 38 bin dolara geleceğini bize gösterdi. Şimdi bir sonraki aşamaya geçmeyi, yükselişimizin tamamlanmasını ve 43 bin dolar ilk hedefine ulaşmayı bekliyoruz. Bu aşamadan sonra da yükseliş hareketinin 7 ile 11 hafta arasında bir zamanda, Ocak ayı başlarında tamamlanacağını görüyoruz.”

Bitcoin açıklamalı grafik – Ichimoku Bulutu ile birlikte. Kaynak: CryptoCon/X  

CryptoCon ayrıca 43.200 doların aslında “en kötü ihtimal” olduğunu ve 48 bin doların daha olası bir seviye olduğunu da sözlerine ekledi ve sözlerini tamamladı: 

“Arada duraklamalar yaşansa bile geleceği gören indikatör işimizin bitmediğini söylüyor!”

Ichimoku Bulutu ile BTC/USD haftalık grafik. Kaynak: TradingView  

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verilerine göre Bitcoin 28 Kasım’da 37 bin dolardan işlem gördü.  

Mükemmel tesadüf mü?

Ichimoku Bulutundaki zamanlamalar da hedefleri kadar ilginç. 

Önceki boğa piyasalarına dayanarak geleneksel market döngüsünün işlemesi halinde, 48 bin dolarlık fiyat hareketinin Ocak ayı başında gerçekleşmesi beklenirken, bu tarih de uzun süredir beklenen ETF onay tarihiyle çakışıyor.

ABD’li düzenleyicilerin neler yapacağı ya da hangi ETF ürünlerine daha önce yeşil ışık yakacağı hakkında çok az şey biliniyor. 

Tüm bunların ortasında, piyasaya çıkacak ETF’lerden sorumlu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük borsası Binance’e karşı yaptırımlarla kripto topluluğuna baskılarına devam ediyor. 

4,3 milyar dolarlık para cezası ve “CZ” olarak bilinen Changpeng Zhao’nun CEO’luktan alınması ise rakip borsa Coinbase hisselerine yarayarak yıl içinde yüzde 250 artış yaşanmasına neden oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Geleceği gören indikatör’ Bitcoin için 48 bin doları işaret ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!