Yurt Dışında Tutulan Kripto Paralar İçin Yeni Vergi Tasarısı Onay Bekliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya Federal Senatosu kripto paralara da vergi getirecek yasa tasarısını onayladı.

Brezilya kripto paralara vergi getirmeye hazırlanıyor. Senato tarafından 29 Kasım tarihinde onaylanan yasa tasarısına göre Brezilyalıların ülke dışındaki borsalarda tutulan kripto para birimlerinden elde edilen gelir için %15’e kadar vergi ödemesi gerekecek.

Yasaya göre Brezilya dışındaki kripto para borsalarında 1.200 dolardan fazla kazanan yatırımcılar bu vergiye tabi tutulacak.

Senatodan geçen yasa eğer devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva tarafından da onaylanırsa kuralların 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli  olması bekleniyor. 31 Aralık 2023’den önce karlını çeken kullanıcılardan ise %8 oranında vergi alınacak.

Tasarı aynı zamanda Brezilya finans piyasasında faaliyet gösteren yabancı şirketleri de kapsayacak. Hükümet 2024 yılında bu vergiden 4 milyar dolar gelir elde etmeyi umuyor.

Brezilya kongresine bağlı bir komite geçtiğimiz ekim ayında, Binance Brezilya’nın 3 üst düzey yöneticisi ve CEO Changpeng Zhao’nun (CZ) suçlanmasını ve yetkililere iddianame hazırlanmasını talep etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yurt Dışında Tutulan Kripto Paralar İçin Yeni Vergi Tasarısı Onay Bekliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!