FTX, 873 milyon dolar değerinde varlık satacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto borsası FTX’e, Delaware iflas mahkemesine 29 Kasım tarihinde yapılan başvuru sonrasında, borsanın 2022 yılındaki çöküşünden etkilenen alacaklılara geri ödeme yapmak amacıyla yaklaşık 873 milyon dolarlık güven varlığını satması için yeşil ışık yakıldı. 

873 milyon dolar değerindeki varlıklar, kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments tarafından ihraç edilen 807 milyon dolar değerindeki ve saklama hizmeti sağlayıcısı Bitwise’dan elde edilecek 66 milyon dolar değerindeki çeşitli güven hisselerinden oluşuyor. 

Mahkeme belgesinde, 25 Ekim 2023 itibariyle 744 milyon dolarlık varlığa atıfta bulunulsa da varlıkların toplam değeri o tarihten bu yana artış gösterdi. 

FTX Trading’e güven varlıklarını satma yetkisi veren emir. Kaynak: Kroll  

Onay, FTX borçlularının 3 Kasım tarihinde Yargıç John Dorsey’e Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ve Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW) dahil olmak üzere altı kripto para birimi güven hissesinin satışını talep eden bir dilekçe sunmasından yaklaşık dört hafta sonra geldi.  

FTX şu anda Grayscale’in amiral gemisi Bitcoin ürünü olan 691 milyon dolar değerinde 22 milyon GBTC’ye sahipken, elindeki ETHE’nin 6,3 milyon hissesi ise şu anda yaklaşık 106 milyon dolar değerinde

Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG), Litecoin Trust (LTCN) ve Digital Large Cap Trust (GDLC), FTX’in iflastan etkilenen müşterilerinin zararlarını telafi etmek amacıyla satabileceği diğer üç varlık konumunda bulunuyor. 

FTX’in Grayscale ve Bitwise’daki hisseleri 25 Ekim itibariyle 744 milyon dolar değerindeydi ancak varlıkların değeri artış gösterdi. Kaynak Kroll  

John J Ray III başkanlığındaki FTX yöneticileri, Sam Bankman-Fried’in eski imparatorluğunun Kasım 2022 tarihinde çökmesinden bu yana, varlıkları kurtarmak için çaba sarf ediyor. 

Şimdiye kadar, yaklaşık 7 milyar dolarlık varlık kurtarıldı ve bunun neredeyse yarısı kripto para birimlerinden (3,4 milyar dolar) geldi.

Haziran ayında FTX borçluları, zimmete geçirilen müşteri varlıklarının toplam tutarının 8.7 milyar dolar olduğunu tahmin etmişti.  

2 Kasım tarihinde dolandırıcılıkla ilgili yedi suçtan hüküm giyen Bankman-Fried, 28 Mart’ta cezasını çekmeye başlayacak. 

Şimdilik Brooklyn Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde tutulan Bankman-Fried’ın kısa bir süre önce saç tıraşı karşılığında dört uskumru ödediği haberleştirilmişti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX, 873 milyon dolar değerinde varlık satacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!