Bitcoin ETF yarışına yeni katılımcı geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçreli varlık yöneticisi Pando Asset, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) yarışına beklenmedik bir şekilde katılan isim oldu.  

Aynı gün, yatırım devi BlackRock, kurumun geri bildirimlerine dayanarak güncellenmiş bir ETF modeli sunmak için ülkenin menkul kıymet piyasası düzenleyicisi ile bir araya geldi.  

29 Kasım tarihinde Pando, Pando Asset Spot Bitcoin Trust için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na, menkul kıymetleri kuruma kaydettirmekte kullanılan S-1 belgesini sundu. 

Diğer ETF teklifleri gibi bu teklif de Bitcoin’in fiyatını, Bitcoin’i tröst adına tutmak amacıyla kripto borsası Coinbase’in saklama kolu ile takip etmeyi planlıyor. 

Pando, ABD’de onaylı bir spot Bitcoin ETF’ine sahip olmayı amaçlayan 13’üncü teklif sahibi oldu ve BlackRock, ARK Invest ve Grayscale de dahil olmak üzere SEC onayı için teklif veren bir düzine şirketle yarışa katıldı. 

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 29 Kasım tarihli X (Twitter) gönderisinde, Pando başvurusunun “cevaptan çok sorusu” olduğunu belirterek başvurunun neden bu kadar geç geldiğini sorguladı. 

more questions than answers: where have they been for last 3mo? why bother at this point? if they make Jan 10 crew what does that say about fair play and even society as we know it? And what exactly is a Pando?

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) November 29, 2023

Balchunas ayrıca Pando’nun, 10 Ocak’ta onaylanacağını tahmin ettiği Bitcoin ETF başvuruları arasında yer alması durumunda ortaya çıkacak sonuçlarla ilgili endişelerini de dile getirdi ve ekledi:

“Bu adil oyun ve hatta bildiğimiz şekliyle toplum hakkında ne söyler?What does that say about fair play and even society as we know it?” he added.

Balchunas ve Bloomberg ETF analisti James Seyffart, SEC’in ARK Invest teklifini reddetmesi ya da onaylaması gereken gün olması nedeniyle tüm spot Bitcoin ETF’lerinin aynı anda onaylanacağı gün olarak 10 Ocak tarihini belirledi. 

Ancak Seyffart, X takipçilerine Pando ETF’inin “diğerleriyle birlikte ilk gün çıkmaya hazır olduğundan şüphe duyduğunu ama çılgınca şeyler olduğunu” vurguladı.

BlackRock, ETF teklifini görüşmek üzere SEC ile bir araya geldi

Bu arada SEC, kurum belgelerine göre 28 Kasım tarihinde BlackRock ve Invesco yöneticileriyle ETF tekliflerini görüşmek üzere bir araya geldi. 

BlackRock, SEC’in daha önceki bir toplantıda bilanço etkileri ve offshore kripto varlıklarıyla ilgilenen ABD’li broker-bayilere yönelik riskler konusundaki endişelerini gidermek için uygulama modelinde revizyona gitti.  

İlgili: Spot Bitcoin ETF’inin onaylanması, bireysel yatırımcıları zora sokabilir

Balchunas, revizyonun offshore kuruluşun Coinbase’den Bitcoin almasını ve Bitcoin’i doğrudan işleyemeyen ABD’de kayıtlı broker-bayiye nakit olarak ön ödeme yapmasını planladığını açıkladı.  

Here’s the original vs revised in-kind model, look like the new thing is STEP 4, which is the offshore entity market maker getting bitcoin from Coinbase and then pre-paying in cash to the US registered broker dealer (who is not allowed to touch bitcoin). pic.twitter.com/bDgYAnufWA

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) November 29, 2023

Balchunas, 17 Kasım tarihli X gönderisinde, aracı kurumların Bitcoin ile işlem yapamadığını ve SEC’in ETF’lerden “Bitcoin ile işlem yapma sorumluluğunu ihraççılara yükleyen ve aracı kurumların BTC ile işlem yapmak için kayıtsız iştirakleri veya üçüncü taraf firmaları kullanmak zorunda kalmasını engelleyen” uygulama modellerine sahip olmalarını istediğini açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF yarışına yeni katılımcı geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!