Cristiano Ronaldo’ya Binance tanıtımı nedeniyle dava açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cristiano Ronaldo’nun yasal sorunlarla başı belada olan kripto borsası Binance’i tanıtmasından zarar gördüklerini iddia eden kişiler tarafından dünyaca ünlü futbol yıldızına toplu dava açıldı. 

Florida Bölge Mahkemesi’ne 27 Kasım tarihinde yapılan başvuruda, Ronaldo’nun “Binance ile koordineli çalışarak kayıtsız menkul kıymetlerin satışını teşvik ettiği, buna yardımcı olduğu ve/veya aktif olarak katıldığı” iddia edildi. 

Binance, borsayla ilişkili en az üç NFT koleksiyonunun tanıtımını yapmak amacıyla 2022’nin ikinci yarısında Ronaldo’yla uzun sürecek bir ortaklığa imza atmıştı.  

Ronaldo’nun NFT’lerine katılan kullanıcıların, BNB ve kripto getiri programları da dahil olmak üzere kayıtsız menkul kıymetler olduğu iddia edilen varlıklara yatırım yapmak amacıyla Binance’i kullanma olasılıklarının daha yüksek olduğu iddia edildi. 

“Ronaldo’nun tanıtımları milyonlarca takipçisini, hayranını ve destekçisini Binance platformuna yatırım yapmaya teşvik ederek Binance’in kayıtsız menkul kıymet satışına yardımcı oldu.”

Ronaldo’nun sosyal medyada 850 milyon takipçisi olması nedeniyle Binance’in artan popülaritesinde önemli bir rol oynadığı belirtildi. Ronaldo’nun NFT satışlarının, borsanın tanıtımında “inanılmaz derecede başarılı” olduğu ve ilk satışı takip eden hafta “Binance” aramalarında yüzde 500 artış olduğu iddia edildi.  

Cooking something up with @binance https://t.co/FMAP5GAdxE

— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) November 28, 2023

Ronaldo’nun “yatırım deneyimi ve dışarıdan danışmanlar edinmek için geniş kaynakları” olması nedeniyle “Binance’in kayıtsız kripto menkul kıymetler sattığını” bildiği veya bilmesi gerektiği vurgulandı. 

Ünlüleri, kripto para birimi tanıtımlarından elde edilen kazançların beyan edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kılavuzuna atıfta bulunuldu ve Ronaldo’nun herhangi bir beyanda bulunmadığı belirtildi.

Davacılar Michael Sizemore, Mikey Vongdara ve Gordon Lewis zararlarının karşılanması amacıyla tazminat talebinde bulundu. 

Binance ve kurucusu Changpeng “CZ” Zhao, kara para aklama ve kayıt dışı para aktarma suçlamalarını kabul ederek Amerika Birleşik Devletleri’ne 4,3 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.  

Zhao CEO’luk görevinden istifa etti ve 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Binance, beş yıla kadar Adalet Bakanlığı ve Hazine tarafından denetlenmeyi de kabul etti. 

SEC, Binance’e diğer suçlamaların yanı sıra kayıtsız menkul kıymetler sattığı iddiasıyla da dava açarak Binance’in müşteri fonlarını zimmetine geçirip geçirmediğini de araştırdığını bildirdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cristiano Ronaldo’ya Binance tanıtımı nedeniyle dava açıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!