Coinbase’den Kullanıcılarına Bybit Hakkında Uyarı: ABD Sıradaki Hedefini Seçti Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li düzenleyici kurumlar Binance’in ardından gözünü kripto para borsası Bybit’e dikmiş olabilir.

Kripto para borsası Coinbase, bazı kullanıcılarına Bybit ile olası bağları sebebiyle bir mail gönderdi ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nu (CFTC) bilgi talebinde bulunabileceğini belirtti. Belirli kullanıcılara gönderilen mailde, CFTC’nin bilgi topluyor olabileceğine yönelik ibarelere yer verilirken, Coinbase’in kullanıcı bilgilerini CFTC ile paylaşma yetkisinin olduğu hatırlatıldı:

Sizin herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor. Ancak Coinbase 30 Kasım 2023’ten önce mahkemeye sunulan mahkeme celbine itiraz gelmediği takdirde, hesabınızla ilgili bilgileri CFTC’ye göndermek de dahil olmak üzere, mahkeme celbine yanıt verebilir.

Coinbase mahkeme celbine dair daha fazla spesifik bilgiye yer vernedi. Borsa mayıs ayında paylaştığı bir bildiride, düzenleyici kurumlardan gelen talepleri karşılayacaklarını belirtmişti. O açıklamada dikkat çeken şu ifadeler yer alıyordu:

Yasalara, yasal yükümlülüklere, düzenlemelere, kolluk kuvvetlerine, hükümetlere ve diğer yasal taleplere, makul ölçüde geçerli sebep olduğu taktirde yanıt vereceğiz. Bu noktada geçerli sebeplerin olduğuna inandığımızda kullanıcı bilgilerine erişebilir, okuyabilir ve bunları kurumlarla paylaşabiliriz.

Sırada Bybit mi var?

Bybit, Binance ve OKX’in ardından ABD’deki en büyük üçüncü deniz aşırı borsa olarak konumlanıyor. Fakat Bybit’in ABD personeli Binance’in yakınından geçebilecek sayıda bile değil. CFTC’nin bu sebeple Coinbase’den kullanıcılara dair bilgi talep ettiği düşünülüyor.

Dubai merkezli Bybit’in ABD’deki müşterilere hizmet sunarak herhangi bir kuralı ihlal edip etmediğini kontrol etmek isteyen CFTC, özellikle ABD’li kullanıcıların Bybit’ten Coinbase’e yaptığı transferleri mercek altına almayı talep ediyor olabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase’den Kullanıcılarına Bybit Hakkında Uyarı: ABD Sıradaki Hedefini Seçti Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!