Bitcoin, 38.500 doları aşmakta başarısız oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 29 Kasım’daki Wall Street açılışının ardından ABD GSYİH verilerinin beklentileri aşmasıyla direnç seviyesinden geri döndü.

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

GSYİH, kriptonun gidişatını belirliyor

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan elde edilen veriler, kısa süre aralıklarında bilindik bir Bitcoin fiyat gerilemesini gösterdi. 

Bitcoin boğaları, önceki gün varlığın değerini 38.000 doların üzerine çıkarmayı başardı. Daha sonra ABD makro verilerinin açıklanmasıyla bu seviyeden düşüş görüldü.

GSYİH, üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yer aldı. 

Bu durum, Fed’in aralık ayındaki faiz kararı öncesinde politikayı yeniden alabileceği endişelerini canlandırdı.

Mali yorum kaynağı The Kobeissi Letter, “Yüzde 5,2, 2022’nin dördüncü çeyreğinden bu yana en yüksek GSYİH büyümesini gösterecek.” dedi.

“Fed, yumuşak bir iniş yapabilir mi?”

ABD GSYİH yüzdesi değişim tablosu (ekran görüntüsü). Kaynak: ABD Ekonomik Analiz Bürosu

Kobeissi, 2024’ün ilk çeyreğinde Fed’in faiz oranlarında bir değişiklik olacağını öngören hedge fonu Pershing Square Capital Management’ın CEO’su ve kurucusu Bill Ackman’ın sözlerine atıfta bulundu.

“Dün Bill Ackman, ilk çeyrekte başlayacak faiz indirimleriyle birlikte sert bir iniş yaşanacağını iddia etti. Şu anda vadeli işlemlerde Haziran 2024’e kadar bir faiz indirimi görünmüyor.” diye ekledi.

CME Group’un FedWatch Aracından elde edilen veriler, GSYİH açıklanmasının ardından Aralık ayında ilave bir faiz artırımına dair marjinal bir artış olduğunu gösterdi. Artış ihtimali, yazı kaleme alındığı sırada yüzde 4,2 seviyesinde yer alırken daha önce yüzde 0,5 idi.

Fed hedef oranı olasılıkları tablosu. Kaynak: CME Group

Analist: Bitcoin 35.000 doların altında satın alınabilie

Bitcoin, son günlerde standart bir şekilde hareket etmeyi sürdürdü.

Boğalar, bazılarının 40.000 dolara doğru bir çıkışla sonuçlanacağından emin olmasına karşın, 38.500 dolarlık direnç bölgesi hâlâ kırılamadı.

Popüler trader Skew, daha yüksek bir zirvenin gereki olduğunu söyledi.

$BTC 4H
No HH or breakout confirmation yet, eyeing a sweep of $37.3K area & HL setup for the HH https://t.co/VDSl43g7Hh pic.twitter.com/wwGTTegxlM

— Skew Δ (@52kskew) November 29, 2023

Bir başka trader Daan Crypto Trades,yeni bir yukarı yönlü dalgalanma öncesinde düz bir BTC fiyat performansı dönemine girilebileceğini öne sürdü.

“Bir sonraki büyük hamleden önce her iki tarafın da daha fazla pozisyon oluşturmak için yana hamle yaptığını görmek beni şaşırtmaz.”

Binance’teki BTC/USDT likiditesi. Kaynak: Daan Crypto Trades/X

Ekteki grafik, en büyük küresel borsa Binance’teki BTC/USDT çiftinin likiditesini gösteriyor.

Potansiyel aşağı yönlü fırsatları gözeten MN Trading’in kurucusu Michaël van de Poppe, likiditeye dayalı olarak zaten popüler bir bölge olan 33.000 ila 35.000 dolar arasındaki bölgeyi işaretledi.

Yaptığı son analizde, Piyasalar konsolidasyon yapıyor. Fırsatlar sunuyor, ancak Bitcoin’de hala 38 bin doların üzerine bir çıkış yok” ifadesi yer aldı.

“Daha yüksek dipler, daha yüksek zirveler yapmaya devam edersek, yakında bir kırılma yaşanacak gibi görünüyor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, 38.500 doları aşmakta başarısız oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!