Inferno Drainer, 70 milyon dolarlık vurguna yardımcı olduğunu açıklayarak faaliyetlerini sonlandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En popüler cüzdan boşaltma kitlerinden biri olan Inferno Drainer, kimlik avı dolandırıcılarının bu yıl yaklaşık 70 milyon dolar değerinde kripto para çalmasına yardımcı olduktan sonra faaliyetlerini sonlandırdığını duyurdu. 

Inferno Drainer ekibi, 26 Kasım tarihli Telegram gönderisinde, “yolumuza devam etme zamanımız geldi” diyerek haberi duyurdu ve kullanıcıların diğer hizmetlere “sorunsuz bir geçiş” yapabilmelerini sağlamak amacıyla cüzdan boşaltıcıyı çalıştırmak için gereken dosyaların ve altyapının yok edilmeyeceğini ekledi.

“Hepinizle uzun bir yolculuk yaptık ve size yürekten teşekkür etmek istiyoruz. Ne yazık ki hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor. Bizimle çalışan herkese çok teşekkür ederiz. Bizi sonsuza kadar, var olmuş en iyi cüzdan boşaltıcı olarak hatırlamanız dileğiyle. Umarız, para arayışınızda size yardımcı olmayı başarmışızdır.”

Inferno Drainer’ın kullanıcılarına son mesajı. Kaynak: Telegram 

Inferno Drainer, Monkey Draine’ın kapanmasının ardından bu yılın başlarında öne çıkmıştı. Benzerleri gibi Inferno da kripto cüzdan boşaltma yazılımı sunarak kullanıcıların çaldıkları kripto paralardan yüzde 20 pay aldı. 

Web3 dolandırıcılık karşıtı platform Scam Sniffer’ın analizlerine göre Inferno Drainer, Şubat ayından bu yana 100 binden fazla kurbandan yaklaşık 70 milyon dolar çaldı ancak Inferno Drainer ekibi çalınan miktarın 80 milyon doların üzerinde olduğunu öne sürdü. 

Inferno Drainer ekibi, hizmetin Telegram hesabı “mr_inferno_drainer’ı” sildi ve kullanıcılarını, gelecekte bu adı kullanan diğer kişilere güvenmemeleri konusunda uyardı. 

Blokzincir güvenlik firması CertiK, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Inferno Drainer’ın “topluluk için en zarar verici kimlik avı kitlerinden biri” olduğunu söyledi.  

Firma, kullanıcıların farklı blokzincirlerdeki cüzdanları boşaltmalarına yardımcı olmak amacıyla 25 Kasım tarihinde güncelleme yayınlayan rakip Pink Drainer ve Angel Drainer da dahil olmak üzere hala aktif “birçok sağlayıcı” olduğunu da sözlerine ekledi.  

Milyonlar çalan bir başka cüzdan boşaltıcı Monkey Drainer ise Mart ayında “daha iyi bir şeye geçme zamanı” olduğunu söyleyerek kapanmıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Inferno Drainer, 70 milyon dolarlık vurguna yardımcı olduğunu açıklayarak faaliyetlerini sonlandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!