Karadağ mahkemesi, Do Kwon’un iadesine onay verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadağ yüksek mahkemesi, Güney Kore ve ABD’de dolandırıcılık suçlamasıyla aranan Do Kwon’un iadesine onay verdi.

Bloomberg’ün haberine göre, Kwon’un hangi ülkeye iade edileceğine dair nihai karar, ülkenin adalet bakanı tarafından verilecek. 

Adalet Bakanı Andrej Milovic, TV Vijesti’ye yaptığı açıklamada, Kwon’un hangi ülkeye iade edilmesinin planlandığını söylemeyi reddetti. Bununla birlikte küçük bir ipucu vermeyi ihmal etmedi.

Miloviç, verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“ABD, bizim baş dış politika ortağımızdır. Gelecekte suçlu iadesi ile ilgili yasal bir çerçeveye sahip olmak için mümkün olan en kısa sürede suçluların iadesine ilişkin ikili bir anlaşma imzalamak istiyoruz.”

Terraform Labs’ın kurucu ortağı Kwon ile şirketin eski finans müdür Han Chang-joon, geçtiğimiz mart ayında aylar süren firarın ardından Karadağ’ın başkenti Podgorica’da yakalandı. İkili, Dubai’ye gitmek üzere özel bir jete binmek üzereydi.

Kwon ve Chang-joon, sahte pasaport kullanma suçundan dört ay hapis cezasına çaptırıldı.

ABD savcıları, Kwon’u algoritmik stablecoin UST’nin Mayıs 2022’deki çöküşünün ardından dolandırıcılıkla suçladı. Çöküşün ardından 40 milyar dolarlık varlık piyasadan bir anda silindi.

Kwon, Güney Kore’de de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldı. 

UST ve LUNA’nın yaşadığı büyük çöküş, kripto para birimlerini de derin bir krizin içine sürükledi. Terra ekosisteminde yaşanan büyük çöküş, Three Arrows Capital gibi hedge fonlarının da iflas etmesine zemin hazırladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Karadağ mahkemesi, Do Kwon’un iadesine onay verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!