Dünya Devi ile Blockchain Analiz Firması Kripto Paralar İçin Güçlerini Birleştirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danışmanlık firması KPMG’nin Kanada iştiraki kripto para sektörüne yönelik artan suç faaliyetlerine karşı mücadele edebilmek için Chainalysis ile ortaklık kurdu.

Kripto para sektörüne yönelik dolandırıcılık ve siber suç faaliyetleri her geçen gün artarken şirketler ellerinden gelen önlemi almak istiyor. Yapılan son açıklamaya göre KPMG Kanada, bu tür suç faaliyetlerine önlem almak ve mücadele edebilmek için blockchain analiz firması Chainalysis ile ortaklık sağladı.

KPMG Kanada söz konusu ortaklık sayesinde müşterilerine gelişmiş blokzinciri izleme, destek, yönetişim ve risk yönetim hizmeti sağlayabilecek. Söz konusu iş birliği, Kanada’daki kripto para borsaları, finans şirketleri ve devlet kurumları için çözümler sunacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan KPMG Kanada ortağı ve blokzinciri eş başkanı Kunal Bhasin, şu ifadelere yer verdi:

Bu iş birliği, KPMG’nin adli soruşturmalar, kripto varlıklar ve blokzinciri teknolojisi konusundaki uzmanlığını daha da güçlendirmeye yardımcı olacak.

Chainalysis verilerine göre küresel çaplı kripto para dolandırıcılığı ve ilgili yasa dışı faaliyetler geçen yıl 20,6 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Chainalysis kurucu ortağı ve baş strateji sorumlusu Jonathan Levin, sektör özelindeki bilgi ve deneyimlerinin bu alanda çalışan şirketlere gereken yardımı sağlayacağını söyledi:

KPMG’nin kripto varlık finansal suçları konusundaki kapsamlı bilgi ve deneyimini platformumuzun sektör lideri risk yetenekleri üzerine katmanlamak, kuruluşlara kripto işlemlerinde dolandırıcılık risklerini azaltmaya yönelik daha kapsamlı bir yaklaşım sağlamaya yardımcı olacaktır.

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, OKX ve ABD Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü soruşturma kapsamında 225 milyon USDT’yi dondurmuştu. Tether bu operasyonda suçlularla bağlantılı fonlara ulaşabilmek için Chainalysis’in gelişmiş on-chain takip araçları kullanmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dünya Devi ile Blockchain Analiz Firması Kripto Paralar İçin Güçlerini Birleştirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!