ABD’li Savcılardan Mahkemeye Binance Kurucusu İçin Baskı: Kaçma Riski Var!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD uzlaşmaya varılan eski Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) cezası netleşene kadar ülkeden ayrılmasını istemiyor.

Kripto para borsası Binance’in eski CEO’su CZ ile ABD Adalaet Bakanlığı (DOJ) 21 Kasım Salı günü bir uzlaşmaya vardı ve CZ görevinden istifa ederek para cezası ödemeyi kabul etti. Ardından ABD mahkemesinin karşısına çıkan CZ, hakkındaki suçlamaları dinledi ve savunma yaptı.

Reuters tarafından sunulan habere göre ABD savcılar 22 Kasım Çarşamba günü yaptıkları başvuruda, CZ’nin ülkeden kaçma riskinin bulunduğunu ve bunun önlenmesi gerektiğini vurguladı. Savcılar CZ’nin sadece para cezasıyla kurtulamayabileceğini ve 1 yıl kadar hapis yatması gerekebileceğini belirtti.

Halihazırda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşı olan CZ eğer ülkesine geri dönerse ABD’nin birçok yaptırımından kaçmış olacağı ifade edildi.

DOJ şimdilik savcıların talebini değerlendirmeye devam ediyor. Daha önce bir ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü, CZ’nin önümüzdeki pazartesi gecesine kadar Seattle’da kalmasının beklendiğini ancak bundan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki dönmesine izin verileceğini söylemişti.  CZ’nin 23 Şubat 2024’de cezasının belli olması beklenirken hapis cezası henüz netleşmiş değil.

CZ geçtiğimiz salı günü mahkemede yaptığı açıklamasında, BAE vatandaşlığını kendini korumak için kullanmak istemediğini, sorunları kendi halletmek istediğini ve bu yüzden hiç çekinmeden ABD mahkemesinin karşısına çıktığını dile getirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Savcılardan Mahkemeye Binance Kurucusu İçin Baskı: Kaçma Riski Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!