Sam Altman yeniden OpenAI CEO’su oluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ı yeni yapay zeka (AI) araştırma ekibine liderlik etmesi için davet etmesinden iki gün sonra OpenAI, Altman’ı yeniden göreve çağırdı. 

OpenAI 22 Kasım tarihinde, Altman’ın CEO olarak geri dönmesini sağlayacak yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket anlaşmayı resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla da doğruladı. 

We have reached an agreement in principle for Sam Altman to return to OpenAI as CEO with a new initial board of Bret Taylor (Chair), Larry Summers, and Adam D’Angelo.

We are collaborating to figure out the details. Thank you so much for your patience through this.

— OpenAI (@OpenAI) November 22, 2023

OpenAI, Altman ile ayrıntıları belirlemek amacıyla iş birliği yaptığını belirtti. Altman ise OpenAI’ya tekrar katılma isteğini, duyuruyu bir kalp emojisiyle yeniden paylaşarak gösterdi. 

i love openai, and everything i’ve done over the past few days has been in service of keeping this team and its mission together. when i decided to join msft on sun evening, it was clear that was the best path for me and the team. with the new board and w satya’s support, i’m…

— Sam Altman (@sama) November 22, 2023

Altman, Microsoft’taki yeni görevinden çekilmeye karar verirken OpenAI’ya olan “sevgisini” açıkça ifade etti ve ekledi:   

“OpenAI’ye geri dönmeyi ve Microsoft ile olan güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.”

Nadella, Altman ve başkan Greg Brockman’ın OpenAI’ya geri dönme kararının, şirketin gelişmeye devam etmesi için çok önemli önemli olduğunu vurguladı. 

Returning to OpenAI & getting back to coding tonight.

— Greg Brockman (@gdb) November 22, 2023

Altman’ın OpenAI’dan kısa süreli ayrılışı, ekibin birleştirilmesindeki rolünü ortaya koydu. 20 Kasım’da 700 OpenAI çalışanından 505’inin, yönetim kurulunun Altman’ı kovarak şirket misyonunu baltaladığını belirten bir mektup imzaladığı bildirildi.  

Mektupta, “Sam Altman’ın işine son verdiğiniz ve Greg Brockman’ı yönetim kurulundan çıkardığınız süreç, tüm çalışmaları tehlikeye attı ve şirket misyonumuzu baltaladı” ifadelerine yer verildi. 

OpenAI çalışanlarının tepkisi ve Microsoft’un yaptığı iş teklifi, Altman’ın yapay zeka ekosistemindeki konumunu yeniden güçlendirdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Altman yeniden OpenAI CEO’su oluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!