Coinbase CEO’su, Binance Aleyhinde Alınan Kararı Böyle Değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li kripto para borsası Coinbase’in CEO’su, rakibi Binance’in 4,3 milyar dolarlık uzlaşmasını yorumladı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, “Coinbase’in 2012’de kurulmasından beri uzun vadeli hareket ettik. Zamana yenik düşmemek ve nesilsel bir şirket haline gelmek için yasal uyumluluğu benimsemek zorunda olduğumuzu biliyordum.” dedi ve şunu ekledi:

“Lisanslarımızı aldık, yasal uyumluluk ve hukuk ekiplerini işe aldık, markamızın kullanıcı tarafında güvene ve kurallara uygun hareket etmeye dayalı olduğunu açıkça gösterdik. Güven konusunda çıtayı yükseltmek ve daha şeffaf olmak istedik, bu yüzden 2021’de halka açık bir şirket olduk.”

ABD Hazine Bakanlığının açıklamasına göre Binance, kara para aklamayı önleme ve yaptırım yasalarına uymayarak, platformda yasa dışı işlemlerin yapılmasına olanak tanıdı. Binance, yapılan anlaşma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Birimine (FinCEN) 3,4 milyar dolar, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisine (OFAC) 968 milyon dolar ceza ödeyecek.

Coinbase CEO’su, yasalara uymaya çalıştıkları için bazen “diğerleri kadar hızlı hareket edemediklerini” ve “yasa dışı olan durumlarda müşterilerin istediği her ürünü çıkaramadıklarını” söyledi.

Armstrong’a göre Binance aleyhinde alınan karar, Coinbase’in şimdiye kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor:

“Bugünkü haberler, zor yolu tercih etmenin doğru bir karar olduğunu yeniden göstermiş oldu. Artık bu endüstride yeni bir sayfa açma şansımız var.”

ABD’de yasal zorluklar yaşayan kripto para borsaları arasında Coinbase de yer alıyor. Coinbase, borsanın federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia eden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile birkaç aydır yasal mücadele içerisinde.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase CEO’su, Binance Aleyhinde Alınan Kararı Böyle Değerlendirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!