İki Kripto Para Şirketi Arasındaki Anlaşmazlık Sürüyor: 689 Milyon Dolarlık Dava Açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kredisi veren Genesis Global Capital, dün geç saatlerde yaptığı bir mahkeme başvurusuna göre eski iş ortağı olan kripto para borsası Gemini Trust’a 689 milyon dolardan fazla parayı geri almak için dava açtı.

Gemini’nin diğer alacaklılar pahasına Genesis’ten “brüt olarak toplamda yaklaşık 689.302.000$’dan az olmayan tutarda” imtiyazlı transfer yaptığını iddia ediyor ve mahkemeden “bu adaletsizliği düzeltmesini” istiyor.

Genesis ve Gemini, FTX’in çöküşünden bu yana kamusal ve yasal bir kavgaya karışmış durumdalar. Genesis Ocak ayında iflas başvurusunda bulundu. Genesis’in ana şirketi Digital Currency Group (DCG), temmuzda Gemini tarafından DCG’nin “karalayıcı” olarak nitelendirdiği iddialar nedeniyle dava edildi.

Eylül ayında Genesis, ana şirketi DCG’ye dava açarak 600 milyon doları aşan çok sayıda kredinin geri ödenmesini talep etti. Ekim ayında ise Gemini, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) yaklaşık 1,6 milyar dolar değerindeki 60 milyon hissesi için Genesis’e dava açtı.

İkili arasındaki anlaşmazlığa düzenleyici kurumlar da dahil oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Genesis iflas başvurusunda bulunmadan birkaç gün önce Genesis ile Gemini’nin izinsiz şekilde menkul kıymet sattığını iddia etti.

New York Başsavcısı Letitia James, DCG, Genesis ve Gemini’nin 230 binden fazla yatırımcıyı 1 milyar dolardan fazla dolandırdığı iddiasıyla üçlüye dava açtı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İki Kripto Para Şirketi Arasındaki Anlaşmazlık Sürüyor: 689 Milyon Dolarlık Dava Açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!