CZ’nin Binance’ten ayrılmasıyla toplam 175 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Binance ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun ayrılışı son 24 saat içinde manşetlere yansırken, piyasanın dalgalanmasıyla 175 milyon dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi.  

21 Kasım’da, Binance ve CZ’nin ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile davasındaki yaşanan gelişmelerin ardından CZ’nin Kara Para Aklamayı Önleme yasalarını ihlal etmekten suçlu olduğunu kabul edeceği ve Binance CEO’luğundan istifa edeceği, buna ek olarak DOJ ile Binance arasında 4,3 milyar dolarlık bir uzlaşmaya varıldığı ve borsanın yeni bir CEO atadığı duyuruldu. 

Today, I stepped down as CEO of Binance. Admittedly, it was not easy to let go emotionally. But I know it is the right thing to do. I made mistakes, and I must take responsibility. This is best for our community, for Binance, and for myself.

Binance is no longer a baby. It is…

— CZ Binance (@cz_binance) November 21, 2023

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’te yaşanan olayların piyasalar üzerinde de büyük yansımaları oldu.    

Kripto türevleri veri platformu CoinGlass’a göre son 24 saat içinde 175 milyon dolar değerinde uzun pozisyon ve 51 milyon dolar değerinde kısa pozisyon tasfiye edildi. Son 24 saat içinde 92.742 yatırımcının toplam değeri 226 milyon doların üzerinde olan pozisyonu tasfiye edilmiş oldu. En büyük tasfiye, yaklaşık 2,35 milyon dolarıla kripto borsası Bybit’in BTC/USD paritesinde gerçekleşti. 

Çeşitli zaman dilimlerindeki tasfiyeler. Kaynak CoinGlass  

Tasfiyelerin yanı sıra haberler, Binance borsasına kripto varlık akışını da etkiledi. Veri toplayıcı DefiLlama’ya göre, Binance borsasına varlık girişlerinde son 24 saatte 1 milyar doların üzerinde düşüş yaşandı. Piyasa hareketleri, bazı yatırımcıların şimdilik piyasadan çekildiğini gösteriyor.  

21 Kasım tarihinde BNB fiyatı, genel piyasa durumuna meydan okuyarak yükselmişti ancak DOJ anlaşmasına ilişkin haberlerin ortaya çıkmasıyla ralli kısa sürdü. 

Magazine: Take Bitcoin profits at $110K, CME tops Binance in BTC futures open interest: Hodler’s Digest

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CZ’nin Binance’ten ayrılmasıyla toplam 175 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!