Binance’de CZ’nin Yerini Alan Yeni CEO Richard Teng Kimdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su olarak Changpeng Zhao’nun yerini alan Richard Teng kimdir?

Richard Teng, Binance’e 2021 yılında vatandaşı olduğu Singapur’da Binance Singapur’un CEO’su olarak katıldı.

5 ay boyunca bu ünvanla çalışan Teng, daha sonra Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Avrupa ve Asya bölgelerinin bölgesel yöneticisi oldu. Ardından Mayıs 2023’te Bölgesel Piyasalar Yöneticisi rolüne geldi.

Şirkete veda mesajı yayımlayan Changpeng Zhao, Teng’in “çok kalifiye bir lider” olduğunu söyleyip, onun “mali hizmetler ve yasal düzenleme konularındaki otuz yılı aşan tecrübesiyle şirketin bir sonraki büyüme aşamasında dümenini tutacağını” belirtti.

Teng, Binance’te çalışmaya başlamadan önce daha geleneksel sektörlerde yer aldı. Singapur’un merkez bankası MAS’ta 13 yıl boyunca kurumsal finans direktörlüğü yapan Teng, ardından 7 yıl boyunca Singapur Borsası’nın yasal düzenlemelerden sorumlu baş yöneticisi oldu.

Teng daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nin uluslararası finans merkezi olan Abu Dhabi Global Market’te (ADGM) 6 yıl CEO’luk yaptı. ADGM, dijital varlık düzenlemelerini de yönetiyor.

Binance’in ABD’deki davada 4,3 milyar dolarlık uzlaşmaya varması, Teng’in CEO’luk görevindeki işini zorlaştırıyor.

Teng, şirketin mali gücü ve güvenilirliği konusunda kullanıcılara güven aşılamaya çalışacağını, “bir yandan müşteriler için önemli korumalar sağlayan, bir yandan da inovasyonu destekleyek yüksek standartlara uymak” için düzenleyici kurumlarla iş birliği yapacağını söyledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’de CZ’nin Yerini Alan Yeni CEO Richard Teng Kimdir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!