Tüm dünyada piyasa düzenleyiciler kripto paraları tartışmaya devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Dijital Varlıklar, Finansal Teknoloji ve Kapsayıcılık Alt Komitesi, “Kripto Suçları: Dijital Varlıklardaki Yasadışı Faaliyetlerin Ortadan Kaldırılması” başlıklı oturumunda blokzincir teknolojisinin kullanımları konusunda eğitim aldı. Toplantı, Hamas’ın bağış toplamak için kripto kullanımına ilişkin tartışmayla başladı ancak komite başkanı Temsilci French Hill, “terör finansmanı için telefon ve internet suçlanamayacağına göre kripto paralar da suçlanmamalı” diyerek tartışmaya noktayı koydu. Consensys ve Chainalysis’ten temsilcilerin de aralarında bulunduğu katılımcılar, dijital varlıkların kötüye kullanımını durdurmak için uluslararası ve kamu-özel sektör iş birliğine duyulan ihtiyaç, iyi hazırlanmış mevzuata duyulan ihtiyaç ve blok zinciri dedektifliğinin incelikleri hakkında bilgiler verdi.  

Yaşlılar Özel Komitesi tarafından düzenlenen bir başka oturumda ise ABD Senatörü Elizabeth Warren kripto para dolandırıcılığının tehlikelerine dikkat çekti. Dolandırıcılık ve siber güvenlik konusunda tanınmış bir uzman olan Steve Weisman, hızlı şekilde tanımlanabilen, durdurulabilen ve izlenebilen kredi kartı dolandırıcılığının aksine, kripto paraların şeffaflık nedeniyle büyük zorluklar ortaya çıkardığını iddia etti. Weisman, dijital varlıkların itibari para birimi ile aynı Kara Para Aklamayı Önleme yasalarına tabi olmasını amaçlayan ve Warren tarafından sunulan Dijital Varlıklar Aracılığıyla Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını desteklediğini ifade etti. 

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), kripto şirketlerinin NYDFS onayı almaları için coin listeleme ve listeden çıkarma politikalarını sunmalarını zorunlu kılan yeni kısıtlamalarını açıkladı. Şirket politikaları, yatırımcıları korumak için NYDFS tarafından belirlenen sıkı risk değerlendirme standartlarına göre ölçülecek. Tokenların teknolojik, operasyonel, siber güvenlik, piyasa, likidite ve yasadışı faaliyet riskleri NYDFS tarafından dikkate alınacak faktörler arasında yer alıyor. Yapılan değişiklikler New York Yasaları, Kuralları ve Yönetmeliği kapsamında lisanslı olarak faaliyet gösteren tüm dijital para kuruluşlarını ve eyalet bankacılık yasası kapsamında limited şirket olarak faaliyet gösteren yatırım şirketleri için geçerli olacak.

Vivek Ramaswamy, kripto programında mikser uygulamalarına karşı yaptırımları eleştirdi 

Cumhuriyetçi Amerika Birleşik Devletleri Başkan adayı Vivek Ramaswamy, “The Three Freedoms of Crypto” adındaki kripto politikasını açıkladı. Ramaswamy, başkan seçilmesi halinde hükümet savcılarını, kullanılan kodu ve kodu yazan geliştiricileri değil, kötü niyetli kişileri kovuşturmaya yönlendireceğine dair söz verdi. Ramaswamy, konuşmasının devamında özellikle kripto para mikseri Tornado Cash’e yönelik yaptırımları hedef alarak, “Örneğin Tornado Cash çalışanlarına karşı açılan dava… Kod geliştiricilerinin peşinden gidemezsiniz” dedi. 

Başkan adayı ayrıca, yeni kripto para birimlerine piyasaya sürüldükten sonra bir süre için menkul kıymetler yasalarından “güvenli liman” muafiyetleri veren ve herhangi bir federal kurumun kendi kendine barındırılan cüzdanların kullanımını sınırlayan kurallar oluşturmasını engelleyen düzenleyici netlik sağlamayı vaat ediyor. 

Avustralya, wrapped tokenlara vergi uygulayacak 

Avustralya Vergi Dairesi (ATO), merkeziyetsiz finansın sermaye kazancı vergisi (CGT) ve sarılmış tokenlar (wrapped token) konusunda bir rehber yayınladı. Söz konusu çalışma, ATO’nun Avustralyalılar tokenlarını “sararken” ve “açarken” sermaye kazançları üzerinden vergi almaya niyetli olduğunu netleştirdi. Mayıs 2022 tarihinde ATO, kripto sermaye kazançlarını dört odak noktasından biri olarak belirledi. Bunu temel alan Avustralya Vergi Dairesi, kısa süre önce kendi yetki alanındaki bir dizi vergilendirilebilir eylemi açıklığa kavuşturdu. ATO yaptığı açıklamada, kripto varlıkların gönderen kişinin bundan haberi olmasa bile halihazırda bakiyeye sahip olan bir cüzdana aktarılması durumunda bunun sermaye kazancı vergisine tabi olacağını bildirdi.

İlgili: Wrapped Token (Sarılı Token) nedir? WBTC ne işe yarıyor?

Güney Kore Demokratik Partisi, adaylarına kripto varlıklarını açıklama zorunluluğu getirdi  

Ulusal Meclis’teki 300 sandalyeden 167’sine sahip olan Kore Demokratik Partisi, 2024 genel seçimlerinden önce adaylarının dijital varlıklarını açıklamalarını zorunlu hale getirdi. Açıklama, parti adaylarının “yüksek ahlaki standartlarını” gösterme çabasının bir parçası olacak. Yanlış raporlama durumunda, parti o kişinin adaylığını iptal edecek ancak, kripto para tutmanın herhangi bir olumsuz sonucu olmayacak. Muhtemel adaylar hakkındaki bilgiler, kariyerleri, eğitim geçmişleri ve adli geçmişlerinin ayrıntılarını içeren ayrı bir belge de çevrimiçi olarak kamuoyuna sunulacak. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tüm dünyada piyasa düzenleyiciler kripto paraları tartışmaya devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!