Kraken borsası kurucu ortağı, SEC’e ateş püskürdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kraken kurucu ortağı Jesse Powell, menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle kripto borsasına dava açılmasının ardından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na ateş püskürdü.  

Powell, 21 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, piyasa düzenleyici kurumu ABD’nin en büyük yavaşlatıcısı yani bir “decel” olarak nitelendirdi. Powell, SEC’in Şubat ayında Kraken’den uzlaşma miktarı olarak aldığı 30 milyon dolardan da memnun olmadığını iddia etti. “Decel” terimi, teknoloji çevrelerinde ilerlemeyi yavaşlatan kişileri aşağılamakta kullanılıyor.

USA’s top decel is back with another assault on America. The masochists haven’t been happy with the beatings they’ve been taking in NY and are shopping for a different flavor of RegDom in CA. I thought we settled all their concerns for $30m in Feb. Now they’re back for seconds? https://t.co/SkfPJyneUz

— Jesse Powell (@jespow) November 21, 2023

Powell, takip eden gönderisinde SEC’in Kraken ve diğer kripto firmalarına mesajının açık olduğunu söyleyerek diğer kripto şirketlerinin de pahalı yasal savaşlardan kaçınmak amacıyla “ABD savaş alanını” terk etmeleri gerektiğini vurguladı: 

“30 milyon dolar, SEC’in sizi gasp etmek için gelmesini yalnızca 10 ay engelleyebilir. Avukatlar 30 milyon dolarla çok şey yapabilir ama SEC gerçek bir mücadelenin 100 milyon dolardan fazlaya ve değerli zamana mal olacağını biliyor. Bunları karşılayamıyorsanız, kripto şirketinizi ABD savaş alanından kaçırın.”

Piyasa düzenleyici kurum daha önce Kraken’i “hizmet olarak kripto varlık staking programı arzını ve satışını kaydetmemekle” suçlamıştı. Kraken, anlaşmanın bir parçası olarak 30 milyon dolar ödemeyi ve ABD’li müşterilere kripto stake ürünleri ve hizmetleri sunmayı durdurmayı kabul etmişti.

Powell’ın sert sözleri, SEC’in Kraken’i çeşitli menkul kıymetler yasası ihlalleriyle suçlayarak 20 Kasım tarihinde dava açmasının ardından geldi. 

SEC, Kraken’i menkul kıymetler komisyoncusu olarak kuruma kaydolmamakla suçladı ve müşteri ile şirket fonlarını karıştırdığını iddia etti.  

Bir Kraken sözcüsü, kayıtsız menkul kıymetler listelediğini reddetti ve davayı “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi. Söcü, Kraken’in mahkemede kendini savunacağını da sözlerine ekledi. 

Kraken, 20 Kasım tarihinde yayınladığı blog yazısında, SEC’in fon karıştırma suçlamalarının Kraken’in kazandığı ücretleri harcamasından başka bir şey olmadığını ve düzenleyicinin herhangi bir kullanıcı fonunun eksik olduğunu iddia etmediğini öne sürdü. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kraken borsası kurucu ortağı, SEC’e ateş püskürdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!