Türkiye’de Kripto Para Yasası Meclis’e Geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de kripto paraların yasa kapsamına alınması için hazırlanan taslak, yıl bitmeden Meclis’e sunulacak.

Yeni Şafak’ın haberine göre yıl sonuna kadar sunulması beklenen teklifte finansal istikrarın sağlanması ve kripto para yatırımcılarının daha iyi korunması hedefleniyor.

Yasal düzenleme, kripto para endüstrisinin kara para aklama ve terörizm finansmanı amacıyla kötüye kullanılmasını da önleyecek.

Teklife sosyal medya fenomenlerinin de dahil edilmesi düşünülüyor. Yakın dönemlerde yapılan operasyonlarda fenomenlerin kara para aklamak için kripto para kullandığı ortaya çıkmıştı.

Kripto paraların finansal düzenleme kapsamına girmesini sağlayacak teklif, bu varlıkları mevcut yasal çerçeve ile uyumlu hale getirecek.

Bu düzenleme sayesinde Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Türkiye’yi gri listede tutması için bir sebep kalmayacak. Sektördeki uzmanlar, listeden çıkmak için lisanslandırmaya ağırlık verilebileceğini söylemişti.

AK Parti’nin stokçulara getirilen cezaların artırılmasını da içeren 80 maddelik torba yasa teklifinin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulacağı bildirildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye’de Kripto Para Yasası Meclis’e Geliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!