Binance CEO’su CZ’nin istifa etmeyi kabul ettiği iddiası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao’nun uzun zamandır yürüttüğü CEO’luk görevinden istifa edebileceği belirtildi.

Forbes’in haberine göre CZ, Binance ve Adalet Bakanlığı arasında bir süredir devam eden müzakerelerin bir parçası olarak görevini bırakmak için görüşmelerde bulundu. 

Geçtiğimiz gün borsa ile Adalet Bakanlığı arasında 4 milyar dolarlık bir anlaşmanın görüşüldüğü iddiaları, basında geniş bir yer tuttu. Yapılan anlaşmada CFTC’nin de yer aldığı belirtildi. 

Bununla birlikte, ABD Adalet Bakanlığı TSİ 23:00’da kripto paralar ile ilgili yaptırım eylemlerini duyuracağını açıkladı.

Adalet Bakanlığı ile Binance arasında yapılan anlaşmanın bu duyuruda yer alması bekleniyor. 

Yapılan duyuru sırasında, Adalet Bakanı Merrick Garland, Hazine Bakanı Janet Yellen, Adalet Bakanı Yardımcısı Lisa Monaco ve CFTC Başkanı Rostin Behnam’ın da yer alacağı belirtildi. 

CZ’nin suçunu kabul ettiği iddiası

Wall Street Journal’in haberine göre CZ, suçlamaları kabul ederek istifa etmeyi kabul etti. 

Yapılan anlaşma çerçevesinde Binance’in 4,3 milyar dolar ödeme yapacağı ifade edildi. 

CZ’nin Seattle federal mahkemesine çıkıp savunma vereceği belirtildi. Kaynaklar, CZ’nin ve Binance’in suçlamaları kabul ederek soruşturmanın tamamlanmasını sağlayacağını belirtti. 

Bununla birlikte CZ’nin Binance’in çoğunluk hissesini elinde tutması kabul edilirken, şirkette yönetici pozisyonunda yer almasına izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance CEO’su CZ’nin istifa etmeyi kabul ettiği iddiası
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!