Kripto ETP hacimleri yüzde 91 artış gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık platformu Fineqia tarafından hazırlanan rapora göre küresel kripto para borsasında işlem gören ürünler (ETP) 2023 yılında önemli bir artış göstererek dayanak varlıkları geride bıraktı.  

Fineqia raporuna göre 21Shares, Grayscale ve CoinShares gibi şirketler tarafından ihraç edilen kripto tabanlı ETP’ler, 1 Ocak ile 31 Ekim tarihleri arasında, yönetim altındaki toplam varlıklarda (AUM) yüzde 91’lik artış gösterdi.

Kripto ETP’ler, dayanak dijital varlıklardan yüzde 30 fazla artış gösterdi. 

Fineqia araştırması 21Shares, Grayscale Investment, VanEck Associates ve diğer kaynaklardan alınan ETP AUM verilerini temel alıyor ve 168 kripto ETP’sinin tamamını içeriyor. 

Fineqia sözcüsü Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, “Araştırma 21Shares, Grayscale, CoinShares, ETC Group, VanEck, WisdomTree ve diğer ihraççılar tarafından ihraç edilen tüm ürünleri içermektedir” dedi.  

Fineqia analisti Matteo Greco, “Veriler her ayın ilk iş günü güncelleniyor. Dolayısıyla veriler bir önceki ay sonunu ifade ediyor” dedi. Greco, verilerin resmi kaynaklarda ve ihraççıların web sitelerinde bulunmadığı durumlarda veri toplayıcılardan alındığını da sözlerine ekledi. Analist, “Tüm veriler tek bir elektronik tabloda saklanıyor ve Ağustos 2022 tarihinden itibaren aylık olarak yedekleniyor” dedi.

Fineqia, kripto ETP’leri ile dayanak varlıklar arasındaki artış farkını Bitcoin’in dijital varlık ETP’leri içindeki oranının genel piyasadaki payına kıyasla daha büyük olmasına bağladı. Araştırmaya göre Bitcoin, kripto ETP’lerinin yüzde 75’ini oluştururken CoinGecko verilerine göre Bitcoin’in kripto piyasasındaki payı ise geçtiğimiz yıl yüzde 50 civarında seyretmişti. 

Bitcoin aynı zamanda 1 Ocak ile 31 Ekim tarihleri arasında yüzde 104 artış göstererek kripto piyasasının en çok kazandıranlarından biri oldu. CoinGecko verileri, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi Ether’in (ETH) aynı dönemde yüzde 50 arttığını gösterdi. 

1 Ocak – 31 Ekim tarihleri arası Bitcoin fiyat grafiği. Kaynak: CoinGecko  

Fineqia’ya göre kripto ETP’leri Ekim ayında 38 milyar dolara ulaşarak bir önceki aya göre yüzde 25 artış gösterdi ve Mayıs 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para piyasasI toplam piyasa değeri de Ekim ayında yüzde 17 artarak, 1,15 trilyon dolardan 1,35 trilyon dolara yükseldi. 

İlgili: CoinShares, Valkyrie kripto ETF birimini satın alma hakkı elde etti

ineqia CEO’su Bundeep Singh Rangar’a göre kripto ETP piyasasındaki ve genel kripto piyasalarındaki hareketler, Amerika Birleşik Devletleri’nde gelmesi beklenen spot Bitcoin borsa yatırım fonunun yarattığı heyecanın bir işareti: 

“Bitcoin Spot ETF’lerinin büyük olasılıkla ve yakın zamanda onaylanacağına dair sinyaller geliyor. Piyasa sadece bu olumlu sinyale yanıt veriyor.”

Haber, 21Shares ve WisdomTree gibi firmaların yaptığı toplam 12 spot Bitcoin ETF başvurusunun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından verilecek kararı beklediği sırada geldi. Kasım ayı ortasında SEC, Franklin Templeton, Hashdex ve Global X gibi şirketlerin spot Bitcoin ETF başvurularının onay kararını da ertelemişti.  

Daha önceden son onay tarihi 17 Kasım olarak belirlenen Franklin Templeton ve Hashdex başvurularının son onay tarihleri SEC tarafından 15 Kasım tarihinde, 1 Ocak 2024’e ertelendi. Son onay tarihi 21 Kasım olarak belirlenen Global X başvurusu da beklendiği üzere SEC tarafından ertelenerek, firmadan 22 Aralık’a kadar cevap sunması istendi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto ETP hacimleri yüzde 91 artış gösterdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!