Bitcoin yarılanması için geri sayım başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğu ve önemli yatırımcıların birçoğu, Bitcoin piyasa arzını yarıya indiren ve dört yılda bir gerçekleşen Bitcoin yarılanmasına odaklanmaya başladı. Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenen bir sonraki yarılanma ile birlikte Bitcoin madencilik ödülü blok başına 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek.

Binance CEO’su Chang Peng Zhao, bir sonraki BTC yarılanmasına sadece 135 gün kaldığını herkese hatırlatmak amacıyla X (eski adıyla Twitter) hesabından bir paylaşımda bulundu. 

#Bitcoin halving soon. pic.twitter.com/xp4mWyMKkD

— CZ Binance (@cz_binance) November 19, 2023

Tarihsel olarak, yarılanmanın ardından artan talep sırasında arzın yarılanması nedeniyle yeniden şekillenen arz-talep dinamikleriyle BTC fiyatı, yarılanma zamanına yaklaşıldıkça yükselişe geçmeye başlıyor. 

Mayıs 2020’deki yarılanma ile başlayan son boğa döngüsünden neredeyse iki ay önce BTC fiyatı 10 bin dolar seviyesinde seyrediyordu. Bununla birlikte, yarılanma öncesi yükseliş ivmesiyle birlikte BTC fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19 bin doları da aştığı görüldü. Yarılanmanın ardından BTC fiyatı parabolik bir ivme yakaladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara çıktı. 

Analaist Rekt Capital de BTC boğa döngüsünün farklı aşamalarını detaylandırmak amacıyla paylaşımlarda bulundu. Analist, zaman çizelgesini yarılanma öncesi ve yarılanma sonrası olaylara ayırdı ve yarılanmadan yaklaşık 60 gün önce, yatırımcıların “haberi satmak” amacıyla “söylentiyi satın alma” eğiliminde olacakları için yarılanma öncesi bir ralli daha gerçekleşebileceğine dikkat çekti. 

Buna karşın yarılanma öncesi dönemdeki coşkulu fiyat artışını, yarılanma zamanında bir geri çekilme izleyebilir. 2016 yılında yarılanma öncesi geri çekilme yüzde 38 iken son yarılanma öncesi geri çekilme yüzde 20 olmuştu.  

Yarılanma öncesi geri çekilmeyi, BTC fiyatının akümüle olmaya başladığı birkaç aylık dönem izlemişti. Birçok yatırımcı bu aşamada can sıkıntısı, sabırsızlık ve yarılanmanın hemen ardından BTC yatırımlarında önemli sonuçlar elde edememenin yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle sarsılmıştı. 

Bitcoin yarılanma döngüsü aşamaları. Kaynak:X 

Akümülasyon aşamasını, Bitcoin’in yeni zirvelere ulaştığı parabolik dalgalanma takip etmişti. Bu aşamada Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşma yolunda hızlı adımlar atmaya başlamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin yarılanması için geri sayım başladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!