Altcoin Projesinin Twitter Hesabı Hacklendi, Sahte Bağlantılar İçin Uyarı Verildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçeklenebilir bir Ethereum (ETH) katman-2 protokolü olan Loopring’in (LRC) sosyal medya hesabı siber saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Kripto para sektörü bir kez daha siber saldırganların hedefinde yer aldı. Loopring’in X hesabı (eski adıyla Twitter) hackerlar tarafından ele geçirildi. Saldırganlar 20 Kasım TSİ 12.00 itibariyle Loopring’in X hesabından “airdrop” dağıtıldığına dair kimlik avı dolandırıcılığı içeren gönderiler paylaşmaya başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan on-chain güvenlik firması PeckShieldAlert, saldırıyı doğrularken kullanıcıları söz konusu bağlantılara tıklamaları konusunda uyardı.

Ayrıca projeye ait X hesabının açıklama kısmındaki bağlantı da söz konusu dolandırıcılık bağlantısıyla değiştirildi. Bağlantının detaylarında, LRC’nin 2. aşama airdrop dağıtımının başladığına yönelik sahte bir ifade yer alırken kullanıcılardan hak ettikleri aidropları çekmeleri için “claim” butonuna basmaları isteniyor.

Kısa sürede 10 farklı gönderi paylaşarak yatırımcıları ağına düşürmeyi deneyen saldırganlar halen daha hesabın kontrolünü ellerinde tutuyor. Yatırımcıların airdrop temalı bu dolandırıcılık bağlantılarıyla etkileşime geçmemesi önem arz ediyor.

CoinGecko verilerine göre yaşanan bu hack olayından LRC’nin fiyatı gözle görülür oranda etkilenmedi. Son 24 saat içerisinde %3 yükseliş sergileyen LRC, yazım esnasında 0,223 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Projesinin Twitter Hesabı Hacklendi, Sahte Bağlantılar İçin Uyarı Verildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!