YFI yüzde 43 düşerken, kripto topluluğu endişeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yearn.Finance’ın yönetişim token’ı, ayın başlarında yaklaşık yüzde 170 oranında yükseldikten sonra, 18 Kasım’da yalnızca beş saat içinde yüzde 43’ün üzerinde düşüş yaşadı. Bu durum, potansiyel bir exit scam’in (çıkış dolandırıcılığı) gerçekleşmiş olabileceğine dair spekülasyonlara neden oldu.

CoinMarketCap’in verilerine göre, yaşanan düşüş sırasında varlığın piyasa değerinden 300 milyon dolar silindi. Varlık, yazı yazıldığı sırada geçtiğimiz günkü 14.185 dolara kıyasla 9.149 dolar üzerinden işlem görüyor. Token’ın son 30 günlük verisi ise hala yüzde 83’lük bir artışın var olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Yaşanan satışlar, topluluk içerisinde FUD yaşanmasına neden oldu. X’teki bazı kullanıcılar, token arzının yüzde 50’sinin geliştiriciler tarafından kontrol edilen 10 cüzdanda tutulduğunu iddia etti. Etherscan verileriyse, bu cüzdan sahiplerinin bazılarının kripto borsaları olabileceğini öne sürdü.

18 Kasım 2023 itibariyle YFI sahipleri. Kaynak: Etherscan 

Ayrıca bazı X kullanıcıları, short pozisyon açmanın hareketi tetiklemiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Coinglass’tan elde edilen veriler, YFI açık pozisyonlarında bir sıçrama yaşandığını gösteriyor. Bu, yatırımcıların kasım ayındaki yükselişin ardından YFI’da short pozisyon açtığını gösteriyor. 

Bir trader, “Düşüşten satın aldım… Belki birisi 1000 token sattı ve bu yüzden düşüş yaşandı. Göreceğiz.” dedi.

Başka bir kullanıcı, bunun rugpull’a benzemediğini söyledi.

“Hiç de rugpull’a benzemiyor. Çünkü varlık hala dip noktasının yüzde 80 üzerinde olan 9.000 dolar seviyesinde sabit kalıyor.”

Yearn.Finance, DeFi pazarları için otomatik ticaret çözümleri sağlayan merkeziyetsiz bir protokoldür. Proje, Ethereum geliştiricisi Andre Cronje tarafından Temmuz 2020’de başlatıldı. 

Cointelegraph, Yearn.Finance ve Cronje’ye ulaşmaya çalışsa da henüz bir yanıt alamadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
YFI yüzde 43 düşerken, kripto topluluğu endişeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!