Uzmanlara Göre Düzenlemeler, Türkiye’deki Kripto Para Sektörünü Olumlu Etkileyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sektördeki yetkililer, Türkiye’deki kripto para piyasası düzenlemelerinin lisanslama ve vergilendirme odaklı olacağını düşünüyor.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kripto para düzenlemelerindeki eksiklikler sebebiyle temmuz ayında Türkiye’yi gri listeye almıştı.

Türkiye, gri listeden çıkmak için lisanslamaya ve vergilendirmeye yönelik bazı düzenlemeler getirebilir. Reuters haberine göre BlockchainIST Center kurucusu Bora Erdamar, “Yeni düzenlemelerdeki en büyük önceliklerden biri belli başlı lisanslama standartları getirmek olacaktır.” dedi.

Bu düzenlemelerin yerel sektörü olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor. Binance Türkiye CEO’su Mücahit Dönmez, “Türkiye’de kripto varlıklara duyulan ilginin arttığını görüyoruz. Şu anda bu alanda bir düzenleme eksikliği var.” dedi ve şunu ekledi:

“Kullanıcılara ait varlıkların güvenliğinin sağlanmasının ve asgari sermaye şartı, listelemeler ve saklama hizmetleri bakımından bazı kriterlerin belirlenmesinin ve platformlara lisans alma şartı getirilmesinin sektörü olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.”

Futurance Yönetim Kurulu Üyesi Onur Altan Tan, kripto para sektörü için hazırlanan düzenlemelerin yakında meclise sunulabileceğini düşünüyor:

“Bu düzenlemeler üstünde kripto para borsa firmalarıyla yapılan görüşmeler dahil olmak üzere iki yıldan uzun süredir çalışılıyor, o yüzden bunlar meclise sunulmaya hazır olmalı.”

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uzmanlara Göre Düzenlemeler, Türkiye’deki Kripto Para Sektörünü Olumlu Etkileyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!