Fidelity, Ether ETF’si için kolları sıvadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4,5 trilyon doları denetleyen bir varlık yönetim firması olan Fidelity, spot Ether (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) için onay isteyen en son firma oldu.

Fidelity, 17 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bir başvuruda, Fidelity Ether Fonu’nun hisselerini Cboe BZX Borsasında listelemeyi ve ticaretini yapmayı talep etti. Başvuruda şu ifadelere yer verildi:

“Kayıt Beyanına göre, her fon hissesi, Tröstün net varlıklarında kesirli bölünmemiş bir intifa hakkını temsil edecektir. Tröstün varlıkları, Saklama Görevlisi tarafından tutulan ETH’den oluşacaktır.”

Update: @Fidelity joins the spot #ethereum ETF race by filing a 19b-4 with @CBOE https://t.co/rxNEzpzh3g pic.twitter.com/o96XspPDEP

— James Seyffart (@JSeyff) November 17, 2023

Dosyalama, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının ETH işlemlerinde düşük riskli bir yöntemden yoksun olduğunu açıkladı:

“ABD’li yatırımcılar, ETH’de işlem yapmak için ABD’de düzenlenmiş ve ABD borsasında işlem gören bir araçtan yoksundu.”

Ayrıca şirket, dijital varlığa erişim için mevcut yöntemlerin çeşitli riskler içerdiğini savundu. Fidelity, ETF’nin önemine değindi.

Diğer taraftan yatırım devi, Avrupa’daki yatırımcıların düzenlenmiş borsalarda işlem gören ve çeşitli spot kripto varlıklarına işlem yapılmasını sağlayan ürünlere erişebildiğini belirtti.

İlgili: BlackRock, SEC’in kripto vadeli işlemlerine ve spot ETF’lere farklı davranmak için hiçbir gerekçesi olmadığını savunuyor

15 Ağustos’ta Cointelegraph, Avrupa’nın ilk spot Bitcoin ETF’si olan Jacobi Bitcoin ETF’sinin Euronext Amsterdam borsasında listelenmesinin onaylandığını bildirdi.

Ayrıca dosyalama, bir Ether ETF’nin ABD vatandaşlarına açık olması durumunda, FTX, Celsius Network ve BlockFi gibi şu anda feshedilmiş firmalardan kaynaklanan kayıpların önemli ölçüde önüne geçileceğini belirtti:

“Spot ETH ETP mevcut olsaydı, bu işlemlere bağlanan milyarlarca doların en azından bir kısmının hala ABD’li yatırımcıların aracı kurum hesaplarında bulunması muhtemeldi.”

Fidelity’nin başvurusu, BlackRock’ın 16 Kasım’da SEC’e iShares Ethereum Trust adlı spot Ether ETF için resmi başvuruda bulunmasının ardından geldi.

Bir hafta önce BlackRock, iShares Ethereum Trust’ı Delaware Şirketler Bölümü’ne kaydettirdi. Bu, şirketin spot Bitcoin ETF başvurusu yapmasından neredeyse altı ay sonra gerçekleşti.

Fidelity, aralarında VanEck, 21Shares & ARK, Hashdex, Grayscale ve Invesco & Galaxy’nin de bulunduğu bir dizi firma arasında Ether ETF başvurusunda bulunan yedinci firma oldu.

Magazin: Ethereum yeniden yükseliyor: Blockchain inovasyonu mu yoksa tehlikeli bir kart evi mi?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fidelity, Ether ETF’si için kolları sıvadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!