Bugün, kripto piyasasında neden düşüş yaşandı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcıların, SEC’in mevcut spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamayı ertelemesi halinde olacakları sindirmeye başlamasıyla kripto piyasasında fiyat düşüşleri yaşanıyor. 

30 günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak:Coin360 

Sahte ETF başvurusunun ardından XRP ve altcoinler düşüş yaşadı 

IKripto piyasasındaki düşüş, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bekleyen spot Bitcoin ETF başvurularını incelemesi gereken haftada gerçekleşti. 

SEC’in 17 Kasım tarihine kadar Hashdex ve Global X ETF başvuruları hakkında, 21 Kasım tarihine kadar ise Franklin Templeton Bitcoin ETF başvurusu hakkında karar vermesi gerekiyor. Kararın ertlenemesi durumunda son onay tarihi 2024 yılına sarkacak. 

Avustralyalı fintech firması Finder kripto analisti James Edwards’a göre piyasa onaylarda gecikme yaşanmasını bekliyor. 

Analist, XRP fiyatında aşırı dalgalanmalara neden olan ve Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın soruşturma açmasına neden olan sahte BlackRock XRP Trust başvurusuna değindi ve bu olayın ABD’de spot Bitcoin ETF şansına zarar verdiğine inandığını çünkü bu olayın SEC’in kripto endüstrisinde fiyat manipülasyonu yapıldığına dair iddialarını desteklediğini ifade etti. 

Yatırımcılar, ETF’ler için bekleyişin beklenenden uzun sürmesi nedeniyle kripto piyasasındaki son yükselişten faydalanmak amacıyla kazançlarını garanti altına almaya başladı. 

ETH ve BTC spot ETF coşkusu azalıyor mu? 

Kasım ayında gelme ihtimali olan Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına ilişkin iyimserlik nedeniyle piyasa duyarlılığı arttı. ETF coşkusu Bitcoin fiyatını son 18 ayın en yüksek seviyesi olan 38.000 doların üzerine taşıdı ancak yüksek seviyelerde düşük likidite olması nedeniyle BTC fiyatının 16 Kasım tarihinde yüzde 4 düşmesiyle coşkunun azaldığı gözlemlendi. 

Aylık Bitcoin getirileri. Kaynak: Newhedge 

Piyasalar 17 Kasım tarihine kadar ETF onayının gelmesini beklerken, SEC’in 15 Kasım tarihinde Hashdex’in spot Bitcoin ETF dönüşüm başvurusunu ertelemesiyle bu ihtimal ortadan kalktı. BlackRock, SEC’in spot ETF’leri onaylamamak için herhangi bir meşru nedeni olduğuna inanmasa da SEC onayları erteleyecek gibi görünüyor.  
SEC, 15 Kasım tarihinde Grayscale’in Ether vadeli işlem ETF’ine ilişkin kararını erteledi. Bazı analistler ise Grayscale tarafından sunulan 19b-4 başvurusunun bir “truva atı” olduğuna inanıyor. 

Vadeli işlemlerde yaşanan tasfiyeler kripto piyasasını düşürdü

Önemli kripto para birimlerindeki düşüş, türev piyasasında likidasyon dalgasına yol açtı.  

Yalnızca son 24 saat içinde kripto piyasasında 160 milyon doların üzerinde uzun pozisyon tasfiye edildi. Bu miktarın 144,3 milyon doları son 12 saat içinde tasfiye edildi. Türev varlıklardaki uzun pozisyonlar, işlem hacminden gelen alım baskısı olmaksızın tasfiye edildiğinde kripto piyasası bu durumdan olumsuz etkilenir.  

Kripto piyasasında yaşanan tasfiyeler. Kaynak: Coinglass 

Kripto piyasasının bugün düşüşte olmasına rağmen bazı altcoinler iyi performans gösterdi.  

Kısa vadede, kripto para piyasasının birçok zorlukla mücadele etmesi, çeşitli ekonomik ve yasal faktörlerin piyasanın yönünü belirlemesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bugün, kripto piyasasında neden düşüş yaşandı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!