SEC’den iki ETF başvurusuna erteleme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot kripto ETF’lerinin onaylanacağına ilişkin söylentiler artarken, bir erteleme kararına daha imza attı.

Bloomberg’ün haberine göre regülatör, Grayscale’in Ether ETF’i ve Hashdex’in spot Bitcoin ETF’ine ilişkin yaptığı başvurulara ilişkin vereceği kararı erteledi. 

SEC’nin her iki şirketin başvurusuna yanıt vermek için 17 Kasım’a kadar süresi bulunuyordu. Alınan kararla birlikte SEC, bu tarihi 1 Ocak 2024’e erteledi. 

Bloomberg analisti James Seyffart, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada bu başvurular ile ilgili kararın ertelenmesini beklediğini ifade etti. Buna karşın yaşanacak bu ertelemenin, 10 Ocak 2024’e kadar potansiyel bir Bitcoin ETF onayı ihtimalinin yüzde 90 olduğu gerçeğini değiştirmediğini vurguladı. 

Okay, we’re nearing in on deadline dates for 3 spot #Bitcoin ETF applications. I want to get ahead of it because there’s a pretty good chance we’ll see delay orders from the SEC. Delays WOULD NOT change anything about our views & 90% odds for 19b-4 approval by Jan 10, 2024 pic.twitter.com/LE7sOlHAHM

— James Seyffart (@JSeyff) November 14, 2023

Grayscale, GBTC ürününü spot Bitcoin ETF’e dönüştürmek için yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından SEC’e açtığı davayı kazandı. Yaşanan bu gelişme, kripto topluluğunun potansiyel bir onaya dair umutlarını artırdı. 

Seyffart, ertelemenin ardından konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Kilit nokta: 

SEC’in incelemesini genişletmesi, olumlu ya da olumsuz bir bakış açısıyla okunmamalı. Bu sadece mevcut sürecin bir parçası.”

Key Point:
“Therefore, when the SEC extends its review it should not be read in a positive or negative light. It’s just part of the process.” https://t.co/MyCZKeFUFD

— James Seyffart (@JSeyff) November 15, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’den iki ETF başvurusuna erteleme
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!