BTC fiyatında yüzde dörtlük düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan analiz, BTC’nin volatilite eğiliminin devam edeceğini söyledi.

Bitcoin, 16 Kasım Wall Street açılışının ardından klasik fiyat hareketinin devam etmesiyle birlikte bir geri çekilme yaşadı.

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Analiz: Düzeltme ihtimali hala var

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan elde edilen veriler, Bitcoin’in gün içinde 1000 dolar yükselerek daha sonra 36.740 dolara gerileyişini gösterdi.

Veriler, hafta başında boğaların yeni zirveleri destekleyemediği ve tasfiyelerle karşı karşıya kaldığı durumu takip etti.

CoinGlass’tan elde edilen verilere göre, yazı kaleme alındığı sırada 21 milyon dolarlık long pozisyon silindi. 14 Kasım’da bu veri, 120 milyon dolara ulaştı. 

BTC likiditesi (ekran görüntüsü). Kaynak: CoinGlass

Konu hakkında yorum yapan piyasa katılımcıları, Bitcoin fiyat hareketlerinin tekrarlayan doğlasına dikkat çekti ve bu da hem yeni zirveler hem de daha derin bir geri çekilme olasılığını açık bıraktı. 

Material Indicators, son paylaşımında, “Piyasanın bir düzeltmeye gitmesi gerektiği yönündeki görüşümü korurken, 38.000 ila 40.000 dolar aralığında başka bir girişim olasılığını hala göz ardı edemeyiz.” dedi.

ABD’nin ilk spot Bitcoin ETF haberlerinin, bu tip bir hamle için muhtemelen bir katalizör olacağını ancak regülatör kısıtlamaları sebebiyle bunun için zamanın tükendiğini belirtti. 

BTC/USDT order book likiditesinin ekte yer alan anlık görüntüsü, satış tarafındaki likidite artışının 38.000 dolar olduğunu ve teklif hacminin ise yalnızca 33.000 dolar olduğunu gösterdi. 

BTC/USDT order book likidite tablosu. Kaynak: Material Indicators/X

Trader Horse şunları söyledi:

“Benim düşüncem, bu son yükselişin ardından yaşanan tasfiyeler sebebiyle, düşüşü bekleyen herkesin piyasada pasif olarak ekleme yaptığı yönünde.”
Dolardaki zayıflık, kriptonun mevcut görünümünü destekliyor

ABD dolarındaki zayıflığın yeniden başlaması ve 14 Kasım’daki hızlı düşüşün ardından toparlanmasının duraklamasıyla makro görünüm iyi bir yerde yer aldı.

Dolar endeksi (DXY), eylül ayının başından bu yana en düşük seviyelerine yakın bir seviye olan 104’e geri döndü. 

Popüler trader, yaşanan gelişme için DXY’nin katledildiğini belirtti ve ekledi.

“Bunun kripto için ne kadar iyi bir şey olduğunu küçümsemeyin.”

Dolar endeksi (DXY) bir günlük grafik. Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BTC fiyatında yüzde dörtlük düşüş
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!