Hindistan Mahkemesinden Kripto Para Regülasyonu Talebine Ret!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan yüksek mahkemesi, bir dava süreci için sunulan ve hükümetten kripto para yönergelerini detaylandırmasını isteyen talebi reddetti.

Hindistan’dan dikkat çeken bir karar geldi. Kripto para borsası olan Tokenz Limited’in arkasında olduğu iddia edilen Blue Fox Motion Picture Limited’in Direktörü Manu Prashant Wig, insanları belirsiz bir amaca hizmet ederek borsaya para yatırmaya teşvik etmekle suçlanarak göz altına alınmıştı. Wig’in davası kapsamında harekete geçen avukatları, Hindistan hükümetinden kripto para kurallarını net şekilde ortaya koyan bir yönergeler dizisi talep etmişti.

Hindistan mahkemeleri üzerine odaklanan yerel haber ajansı Bar and Bench’e göre Hindistan Yüksek Mahkemesi bu talebi geri çevirdi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dilekçe Anayasa’nın 32. Maddesi kapsamında olmasına rağmen, asıl amacın dilekçe sahibi aleyhine devam eden davalarda kefalet istemek olduğu açıktır. Bu hareket tarzını kabul etmemiz mümkün değildir.

Hindistan Anayasası’nın 32. Maddesi, bir bireyin temel haklarını korumak için doğrudan en yüksek mahkemeye başvurmasına izin vermektedir. Fakat sanığın bu noktadaki başvurusunun asıl amacının kripto para sektörüne netlik kazandırmak değil kendini kurtarmak olduğu düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan Mahkemesinden Kripto Para Regülasyonu Talebine Ret!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!