Bitcoin Gökkuşağı Grafiği Ne Diyor: Hangi Bölgedeyiz?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) en meşhur grafiklerinden biri olan Rainbow grafiği alım bölgesinde olduğumuzu söylüyor.

Bitcoin’in 2010 yılından bu yana tüm fiyat hareketlerinin ortalamasını alan Rainbow grafiği bir süredir alım bölgesini işaret ediyor. Son olarak Bitcoin fiyatı 61 bin dolar seviyesindeyken sat sinyali veren grafik yaşanan düşüşler ve neredeyse 2 yıl süren ayı sezonunun ardından alım bölgesine geldi.

Grafikte mor, mavi ve o yelpazedeki soğuk renkler akümülasyon ve yatırım için doğru zamanları işaret ediyor. Öte yandan üst banttaki kırmızı, turuncu ve diğer sıcak renkler artan risk iştahını, FOMO’yu ve satışı temsil ediyor.

Bitcoin geçtiğimiz süreçte 5 farklı sefer bu sıcak renklerin olduğu bölgeye yükseldi ve Rainbow grafiği yatırımcılara sat sinyali verdi.

Grafiğe bakıldığında özellikle Bitcoin halving dönemlerinin ardından büyük yükseliş hareketlerinin geldiği görülüyor. Bu noktada Bitcoin’in sıradaki yarılanmasına 6 ay gibi bir süre kalmışken grafiğin “al” bölgesinde olması yatırımcılar için umut veriyor.

Bitcoin son olarak Rainbow grafiğinde al konumuna geldiğinde tarih 2020 yılının başını gösteriyordu ve fiyat 6-7 bin dolar bandında seyrediyordu. O alım sinyalinden aylar sonra halving gerçekleşti ve ardından gelen aylarda Bitcoin fiyatı 58 bin dolara kadar yükselmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Gökkuşağı Grafiği Ne Diyor: Hangi Bölgedeyiz?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!