Bankacılık Devi, ABD’nin Dijital Dolar Planlarını Değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık devi Bank of America’nın raporuna göre merkez bankaları, gelecekte dijital para çıkaracaklar ancak dijital dolar projesi, yakın gelecekte hayata geçmeyecek.

Hafta başında yayımlanan rapora göre dünya genelindeki merkez bankalarının büyük çoğunluğu, merkez bankası dijital paraları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Bu merkez bankaları, dünyadaki ülkelerin %67’sini temsil ediyor ve global GDP’nin %98’ini oluşturuyor.

Dağıtık defter teknolojisi (DLT) gibi teknolojiler kullanılarak geliştirilen merkez bankası dijital paraları, devletler tarafından üretiliyor ve o devletin kullandığı itibari paranın tokenlaştırılmış hali olarak işlev görüyor.

Bank of America raporunda “Federal Rezerv (Fed), CBDC’lerle ilgili pilot çalışması yapmaya devam ediyor ama henüz CBDC için kesin bir karar almadı ve Kongre’nin desteği olmadan da bir CBDC çıkarmayacak.” dendi.

“CBDC’lerin faydaları ve riskleri, nasıl tasarlanıldığına ve üretildiğine bağlıdır.” denen raporda, “Ancak biz, CBDC’lerin sınır ötesi ve yurt içi ödemelerde daha verimli ve düşük maliyetli bir ödeme sistemi sunmasını bekliyoruz.” yorumu eklendi.

Bunun yanında CBDC’lerin “banka mevduatlarında daha fazla rekabete, daha fazla banka hücmuna, parasal egemenliğin kaybına ve global çaptaki ülkeler arasında gerilime yol açabileceği” belirtiliyor.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bankacılık Devi, ABD’nin Dijital Dolar Planlarını Değerlendirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!